S obzirom da smo zakoračili u jesenki period, koji sa sobom nosi promjenjive i hladnjikave dane, pred nama je možda i posljednji vikend s ovoliko koncerata koji se u narednim danima održavaju na otvorenom.

Prije nego se ušuškamo u zatvorene prostore uz novu klupsku sezonu, za koju se nadamo da će se moći održati i obogatiti nam jesen i zimu, vrijedi iskoristiti još uvijek pogodno vrijeme te tjedan privesti kraju na nekom od open-air događanja u Zagrebu i okolici.

Pine Fest u Samoboru
24. & 25.09., Centar za mlade Bunker

Slikoviti Samobor ovog će vikenda biti u znaku urbanog open-air festivala Pine Fest. Ovo će biti drugo po redu izdanje festivala, premijerno predstavljenog 2019., a ove se će godine održati 24. i 25. rujna u parku ispred Centra za mlade Bunker, uz nastup ukupno devet izvođača, među kojima su Urban & 4, pocket palma, Z++, Repetitor… Ulaz na festival je slobodan, a više detalja pronađite ovdje.

S.A.R.S. u Zagrebu
25.09. Zagrebački Velesajam

Dvije i pol godine od posljednjeg nastupa u Zagrebu, popularna regionalna skupina S.A.R.S. vraća se pred zagrebačku publiku te će 25. rujna održati open-air koncert ispred Paviljona 15 na Zagrebačkom velesajmu. Bit će ovo ujedno i najveći koncert benda u Zagrebu od legendarnog dvodnevnog nastupa u velikoj dvorani Doma sportova u listopadu 2016. godine. Ulaznice za koncert dostupne su po cijeni od 110 Kn, a svi detalji dostupni su ovdje.

Future Scope w/ Lea Dobričić
25.09., Jarun

Prepoznatljivi clubbing serijal Future Scope ovim događanjem privodi kraju ovogodišnju ljetnu open-air sezonu. Bit će im ovo posljednji ovosezonski party na otvorenom, a tom prigodom će na obale jarunskog jezera dovesti nekolicinu prepoznatljivih regionalnih imena DJ i producentske scene, među kojima su Lea Dobričić i Petar Dundov. Cijena ulaznice u pretprodaji je 90 Kn, a više informacija pronađite ovdje.

Koncerti u ALU: Marisol, Buč Kesidi
24. – 26.09., dvorište ALU

Ova lokacija u pandemijskom periodu je postala jedna od glavnih koncertnih postaja Zagreba kada su u pitanju događanja na otvorenom. Kroz ljetne mjesece ovdje smo imali priliku uživo čuti i vidjeti niz izvrsnih domaćih i regionalnih bendova, a ovog tjedna dvorište ALU još jednom postaje magična koncertna oaza.

U četvrtak, 23. rujna, svoju koncertnu promociju debitantskog albuma imat će akustično-elektronski duo marisol, koji će se ovim nastupom ujedno po prvi put predstaviti uživo s bendom. Zatim od petka, 24. rujna do nedjelje 26. rujna slijede tri od ukupno pet zagrebačkih koncerata skupine Buč Kesidi, jednih od najznačajnijih novih regionalnih imena na sceni.

Naslovna fotografija: Pine Fest, Facebook