Kombinacija tradicionalnog Festivala čokolade, gastro & wine večeri u znaku vinarije Pavlomir i jazza kod Umjetničkog paviljona Juraj Šporer, natjerat će vas da promijenite vaše planove za ovaj vikend 

Ako se nas pita, navedeni “event tris” recept je za savršeni adventski doživljaj zbog kojeg se definitivno isplati zaputiti u romantičnu i raskošno uređenu Opatiju – koja se još jednom pokazuje kao all-season destinacija. A evo i zašto!

Festival čokolade – 3. do 5. prosinca 

opatija festival čokolade

Ovogodišnji Festival čokolade kao najstarija i najslađa hrvatska manifestacija posvećena ovoj jedinstvenoj namirnici kojoj je gotovo nemoguće odoljeti, obilježava svoj jubilej. Unatoč tome što se prvotno planirani sajam Čokoladna čarolija u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner neće održati u dosadašnjem obliku zbog izvanrednih okolnosti povezanih s pandemijom koronavirusa, Festival nije nimalo izgubio na kvaliteti već upravo suprotno – ove godine dobiva genijalni novitet!

chocolate_festival_opatija_croatia_

Riječ je o Choco Street koja će se održati na šetnici Slatina, a na kojoj će se predstaviti mali specijalizirani proizvođači originalnih slastica od čokolade, i to iz Hrvatske, Italije i Slovenije. 

chocolate_festival_opatija_croatia_

Stoga danas u periodu od 14 do 20 sati, u subotu (4. prosinca) od 9 do 20 sati i u nedjelju (5. prosinca) od 9 do 19 sati ovdje možete degustirati artisan čokoladne delicije u izvedbi sljedećih brendova – Cukrček (Ljubljana), Nadalina čokolade (Split), Slavonska košarica (Slavonski Brod), Chade (Osijek), ChoCo (Velika Gorica), Bombon (Ljubljana), Ichoco (Gorizia) i VR Choco (Pula).  No festivalski program krije još brojne čokoladne avanture koje posjetitelje uvode u svijet Willy Wonke, ekscentričnog vlasnika tvornice čokolade Wonka Wonka prema dječjem romanu Charlie and the Chocolate Factory britanskog autora Roalda Dahla.

opatija festival čokolade milenial choco

Tako u opatijskoj tvornici “Milenij Choco svijet” uz degustiranje vrhunske čokolade, možete pronaći i posebne suvenire, u kavani Strauss počastiti se choco brunchem, kod Umjetničkog paviljona Juraj Šporer naučiti koja slatka vina se savršeno sljubljuju s pralinama i to onima u izvedbi renomiranog chefa Roberta Benzija iz restorana Ganeum iz Lovrana ili pak doslovno zaploviti u Čoko-Advent na brodu Jadera – gdje uz panoramsku vožnju od Voloskog do Opatija možete uživati u kuhanom vinu i fritulama. Detaljni program ove čokoladne opatijske priče pronađite ovdje.

Gastro & Wine Evening u hotelu Ambasador – 4. prosinca 

À la carte restoran Cubo, koji se nalazi u sklopu hotela Ambasador koji je smješten iznad poznatog šetališta Lungomare, priprema posebne gastro delicije uz degustaciju vrhunskih vina s potpisom vinarije Pavlomir iz Novog Vinodolskog. Prepustite se luksuzu koji nudi ovaj fine dining restoran, dok ispijate čašu pjenušca uz Sous vide hobotnice sa kremom od buče i mariniranim tikvicama ili Žlahtinu Grand Cru uz Ceviche od zubatca, krema od manga sa klicama suncokreta i ukiseljenom ljutikom. Ostatak ovog atraktivnog menija otkrijte ovdje te požurite rezervirati svoje mjesto budući da je broj gostiju ograničen! Više informacija možete pronaći ovdje

THE FUNKABLES, saksofon & DJ – 4. prosinca

Advent kod Sporera by Petar Kurschner

Bogati program ispred Umjetničkog paviljona Juraj Šporer, pri čemu je prostor oko prepoznatljive rotonde dodatno naglašen atraktivnim svjetlosnim efektima i instalacijama koji ga pretvaraju u čarobni zimski vrt, baziran je na nastupima jazz, rock i pop glazbenika.  Nama je za oko zapeo subotnji nastup u kombinaciji DJ-a i saksofona čiji će zavodljivi zvuk upotpuniti božićni mirisi kuhanog vina ili gina, uz poneki brzi zalogajčić iz prigodno uređenih drvenih kućica.

opatija_advent_croatia_christmas_music_pavilion_vasja_pinzovski_14433

Ili najkraće rečeno – Advent na sofisticirani opatijski način. 

Foto: PR