Da se nešto jako dobro sprema na Ribnjaku vidimo već iz hashtaga #opasnoodlično. Ribnjak postaje “novo staro” mjesto jako dobre doze kulture, umjetnosti, učenja i zabave!

#opasnoodlično

U petak 25. studenog u 20 sati, zgrada Centra mladih Ribnjak, a i Scena Ribnjak, postaju živi organizam u kojemu će boraviti rezidenti izabrani kroz javni poziv koji se održao tijekom ljeta. No, ne radi se o uobičajenoj umjetničkoj rezidenciji – ova je posebna po tome jer će se publika moći prošetati tim “organizmom” i zaviriti u rad ovih umjetničkih organizacija, pojedinačnih umjetnika i umjetnica iz područja scensko-izvedbenih umjetnosti; sretat ćete tu glumce, dramaturge, performere, plesne umjetnike, lutkare, glazbenike i mnoge druge umjetnike!

Rezidencija Ribnjak ugošćuje #opasnoodlično umjetnike različitih generacija, od mladog plesnog kolektiva Škvadra o kojem bruji cijeli grad pa do veterana zagrebačke off scene Indoša, te cijeli jedan simfonijski orkestar djece i omladine El sistema kojeg Ricardo Luque i niz glazbenika vode potpuno volonterski. Svi se upravo u Ribnjaku premrežuju u jedan neobičan „organizam“, pružajući jedni drugima podršku.

Ovom rezidencijom želi se osnažiti nezavisna scena i osigurati stabilnost u planiranju prostornih kapaciteta umjetnicima, umjetnicama, umjetničkim organizacijama i udrugama na određeno razdoblje. Ovako stvaramo povezanu zajednicu umjetnika i umjetnica, a koji doprinose razvoju Centra mladih Ribnjak, no i njegove publike.

U stvaranju novih djela, site-specific izvedbi, razvijanju hibridnih umjetničkih formi sudjelovat će razni umjetnici i umjetničke organizacije! Za detaljan program posjetite link.