Iako su još prije mjesec dana objavili da svatko odlazi svojim putem, Thomas Bagalter i Guy-Manuel de Homem-Christo već su dali službenu izjavu da će imati samostalne projekte

Bangalter pokreće novu izdavačku kuću, a vlastiti materijal nastavit će objavljivati pod pseudonimom Roulette. Obožavateljima je pseudonim vjerojatno poznat jer je riječ o referenci na njegov kultni label Roulé. “Želim ostati fokusiran na glazbu”, rekao je Michael. “Ne zanima me biti u središtu pozornosti i želim nastaviti misterij koji je okruživao Daft Punk. Pod labelom Roulette naći će se moja glazba, i glazba mojih prijatelja koji također žele brzo i spontano stvarati klupsku glazbu na vinilu. Vratit ću se i DJ-anju, ali isključivo u malim klubovima, odakle je sve i krenulo.”

Guy-Man će pak pokrenuti novi projekt REVISION, koji će sadržavati konceptualni album napravljen s brojnim suradnicima, uključujući zvijezde francuske Touch scene i američkog funka i r’n’b-ja. “Oduvijek sam svirao u bendovima, tu mi je srce. Radio sam s toliko izvrsnih glazbenika i imam razne ideje o tome što želim postići kroz format albuma, sada je došlo vrijeme da oživim ovu viziju.” Novi projekt nadovezuje se na Daft Punk album Homework iz 1997. godine, kako objašnjava Guy-Man: “Taj naš album je bio radikalan, namijenjen djeci koja roditeljima govore da će prespavati kod prijatelja, ali zapravo odlaze u noćni klub i ostaju vani do zore. Sada želim tu istu djecu upoznati s drugom stranom svoje osobnosti, s drugom stranom glazbe. Stvari koje mogu slušati i radnim danom, a ne samo vikendom. REVISION se može shvatiti kao druga polovica Homeworka.”

Eto, sada znate koje nove projekte ovog ikonskog dua pratiti i kako ih prepoznati – mi ne sumnjamo da nas očekuje puno hitova.

Foto: Karl Walter/Getty Images Entertainment via Getty Images