Daft Punk, odgovorni za neke od najutjecajnijih plesnih pjesama svih vremena, najavili su svoje umirovljenje nakon skoro 30 godina rada

Dvojac je vijest objavio u tipično zagonetnom YouTube videu pod nazivom Epilogue.

U spotu su se glazbenici Thomas Bangalter i Guy-Manuel de Homem-Christo, odjeveni u svoje ikonične kostime robota, opraštali u pustinji, prije nego što se jedan od njih samouništio. Dugogodišnji publicist benda potvrdio je raspad grupe za BBC.

Daft Punk duo se udružio u Parizu 1993. godine, gdje su se počeli penjati na ljestvice francuske underground house scene s hitovima poput One More Time, Da Funk i Around The World. Ovi glazbenici poznati su po tome što su rijetko viđeni u javnosti bez robotskih pokrivala, a obrađivani, kompjuterizirani vokal koristili su na gotovo svim svojim najvećim hitovima.

Njihov album prvijenac, Homework, smatra se legendardnim u dance glazbi; dok su svjetski hit postigli 2013. godine retro-disko singlom Get Lucky, u kojem su sudjelovali Pharrell Williams i Nile Rodgers. Pjesma je preuzeta s njihove najnovije ploče, Random Access Memories, koja je 2014. osvojila Grammy za album godine. Od tada je Daft Punk pomalo zamro ili se pojavljivao u ”pozadini” –  2016. surađivali su s R&B zvijezdom The Weeknd na dvije pjesme, Starboy i I Feel It Coming.

Foto: Alamy