Mateyaneira

Bezvremenska ljepota umjetnosti, bila je inspiracija za ovogodišnji Zagreb Fashion Destination, koji je prve večeri u Meštrovićevom paviljonu, okupio brojne zaljubljenike u modu.

Manifestaciju je prvi otvorio Delight by Ivan Friščić,  a u sklopu DeLight kolekcije za nadolazeće proljeće/ljeto, prikazan je i zaseban dio kolekcije s mornarskim printom, odnosno prugicama pod nazivom „Eva“ jer je inspirirana tradicionalnim životom uz more, a sve pod pokroviteljstvom Podravke. 

 Delight by Ivan Friščić

 

 Delight by Ivan Friščić

Callegari – talijanska škola mode i dizajna, u Meštrovićev je paviljon donijela uvijek inspirativnu kreativnost, dok je Anima M by Mirna Posavčević prikazala svoju debitantsku kolekciju na ovogodišnjem ZFD-u.

Callegari – talijanska škola mode i dizajna

 

Callegari – talijanska škola mode i dizajna,

 

 Anima M by Mirna Posavčević

 

 Anima M by Mirna Posavčević

Ženstvena Anovi by Ivona Glavaš, prikazala je svoju viziju romantične žene, dok je Ivana Cvrlje prikazala haljine zanimljivog dizajna.

Anovi by Ivona Glavaš

 

Anovi by Ivona Glavaš

 

Ivana Cvrlje

Kako se poigrati uzorcima, vjerno je dočarala Dora i prikazala modele vrijedne pažnje, a Design by Izabela Kečan, donijela je na ovogodišnji ZFD svoju viziju snažne i sofisticirane žene.

Dora

 

Dora

 

Design by Izabela Kečan

 

Design by Izabela Kečan

Uvijek genijalne Mateyaneira, ni ove sezone nisu ostavile ravnodušnima modne zaljubljenike te su svojom maštovitom kolekcijom, zatvorile prvu večer Zagreb Fashion Destinationa..

Mateyaneira

 

Mateyaneira

Produkcija same manifestacije bila je na zavidnom nivou. Video zidovi na kojima su se mijenjale pozadine, pratile su svaku od revija te samim time u potpunosti zaokružile priču o spajanju umjetnosti i mode. Može se reći da se na zidovima također odvijala umjetnost koja je svojim ugođajem obogatila prvu večer ZFD-a.

Za prekrasne frizure pobrinuo se tim stručnjaka iz L’Oreal hair servicea, a za besprijekoran make up talentirana ekipa Callegari – talijanske škole mode i dizajna.

Fotografije: Goran Perešin