Zagrebački bar Botaničar uključio se u odličnu umjetničku priču s humanitarnim predznakom, i nije jedini. Priču je osmislila i organizirala Vanja Varga koja stoji iza inicijative Djelovanje.

Skupna izložba koja je bila planirana za prosinac u Botaničaru, nažalost je zbog svih okolnosti otkazana. Izložbom se željela dati podrška radu udruge Krijesnica, koja pomaže djeci i obiteljima suočenima s malignim bolestima. No, iako nema izložbe u fizičkom obliku, umjetnički su radovi stigli u obliku kalendara ONI za 2021. Autori koji su se uključili donacijom ilustracije su redom Marina Mesar – OKO, Tea Jurišić, Ivana Pipal, Slaven Kosanović, Nikolina Žabčić, Rina Barbarić, Dominik Vuković, Marin Remić, Nikica Jurković, Nikola Grabovac, Maja Biondić, Mislav Lešić i Jelena Oroz. Akciju je moguće popratiti online kupovinom kalendara po cijeni od 125 kn pri čemu se 100 kuna izdvaja kao donacija udruzi Krijesnice za podršku djeci oboljeloj od malignih bolesti.

Kalendar sadrži ilustracije 13 renomiranih mladih umjetnika, printan je u mat printu na debljem 190 g papiru s perforacijom što znači da svih 13 ilustracija lako možete odvojiti i uokviriti za sebe ili za dar. Također, kalendar sadrži set vouchera za popust na kupovinu kod 6 divnih domaćih brendova – Luftbremzer gin, Kokolach kolach , Korica, People2people namazi, Buzdovan i Kofer gift shop.

Sve informacije kako do kalendara potražite ovdje i svakako razmislite koliko je važno podržati ovakve lokalne priče.

Foto: Facebook Botaničar