Jednostavno je – gdje god se pojavi ime Kate Winslet, znamo da ćemo dati priliku. Nismo požalile – oskarovka se fantastično uklopila u ulogu detektivke u maloj sredini

Mali gradić Pennsylvanije, okorjela detektivka u zgužvanim trapericama i potresan misterij ubojstva. Riječ je o “Mare of Easttown” (Mare iz Easttowna) seriji na HBO-u, čija se radnja bazira na mračnoj strani male lokalne zajednice i preispituje kako okolina može preživjeti tragediju te kako takvi događaji određuju našu sadašnjost.

Nema baršunastih kaputa, luksuznih domova niti prekrasnih i preskupih odijela poput onih u seriji “The Undoing”. Detektivka Mare Sheehan (Kate) za to naprosto nema vremena, a mjesto u kojem živi generalno se odijeva “da im je ugodno” – što je iznenadilo gledatelje koji su navikli na Kate kao besprijekornu ikonu stila.

U predgrađu Philadelphije, Mare istražuje nedavno ubojstvo majke tinejdžerice dok u isto vrijeme pokušava sačuvati vlastiti život od raspada. Mare je lokalna heroina, koja je prije 25 godina bila zvijezda srednjoškolskog prvenstva u košarci. Također već godinu dana pokušava riješiti slučaj još jedne nestale mlade djevojke, što je mnoge u zajednici navelo da posumnja u njezine detektivske vještine. Osim što proučavamo njezine “detective skills”, pratimo i njezine zamršene privatne odnose – razvod, snaha ovisnica o heroinu…

Seriju su čak pokrili u jednom od poznatih skečeva Saturday Night Live, naziva “Murdur Durdur” i koji vrijedi pogledati i prije “Mare of Easttown”. Naime, Kate McKinnon glumila je “zakržljalu damu detektivku… s vrlo specifičnim naglaskom”, a redatelj serije Craig Zobel rekao je da je glumačka ekipa “Mare of Easttowna” počašćena njihovim djelom – a otkrit ćete i zašto. Ono što je sigurno je da skeč nije bio toliko dobar u predviđanju tko je odgovoran za ubojstva, a kraj je mnoge ostavio bez teksta. Tople preporuke!

Foto: PR