Da spoj klasike i pop-rocka može zvučati odlično dokazuje talentirani glazbenik Matej Milošev. Inače klasičar, na novom je albumu radio s poznatim pop/rock imenima domaće glazbene scene stvorivši projekt koji nam se jako sviđa. A kako zvuči poslušajte u nastavku.

Jedinstveni glazbeni spoj u kojem klasični glazbenik stvara za pop-rock zvijezde koji će svoj rad, ujedinjeni u zajedničkoj glazbenoj kreaciji, predstavit će se i na cijelom, zajedničkom albumu, a pojedinačne singlove će pratiti video spotovi.

Tako će Edo Maajka, Aljoša Šerić, Tonka, Jelena Radan, Lovely Quinces, kao i neka velika imena iznenađenja, interpretirati pjesme napisane za njih iz pera klasičnog glazbenika Mateja Miloševa. Njegove autorski zaokružene pjesme izvode glazbenici s kojima je već surađivao kao instrumentalist na njihovim albumima. Materijal je vrlo osoban, sve pjesme su svojevrsni unutarnji monolog Miloševa kroz koji opisuje život koji se događa oko njega, ali i u njemu. Žanrovski, sve pjesme su dosta različite, ali u načelu je to pop/rock forma.

Foto: Hrvoje Zalukar

“Od početka mi je bilo jasno da želim goste pjevače, uglavnom one s kojima sam imao priliku do sada surađivati kao instrumentalist, a onda i one s kojima sam uvijek htio raditi, a nisam dosada imao prilike. Glavni razlog je taj što ne znam i ne želim pjevati pa sam shvatio da mogu taj nedostatak pretvoriti u nešto dobro – moj autorski materijal koji svi ti gosti obogaćuju sa svojom interpretacijom”, kaže o projektu Milošev. Producenti projekta su Tomislav Šušak i Jere Šešelja.

 

Prva skladba koju Milošev i suradnici predstavljaju glazbenoj javnosti je pjesma “Drugom prilikom” koja je nastala u suradnji s talentiranom, mladom glazbenicom Dunjom Ercegović poznatijom kao Lovely Quinces. Glazbu u video kulisu priče, točnije u video spot, pretočila je Renata Lučić koja je zaslužna za scenarij i režiju. Nastao je u produkciji More magnets. Oni su čuli i uzeli moju pjesmu i preveli je u vizualni medij onako kako su oni to osjetili – dali su svoj pečat cijeloj priči kao i producenti i gosti pjevači.” , kaže Matej Milošev.

Matej Milošev je ugledni hrvatski, klasični glazbenik koji kao instrumentalist aktivno stvara domaću glazbenu realnost svojim predanim radom već desetak godina. Kao autor aktivno stvara od od 2018. godine s prvim napisanim pjesmama za mladu i talentiranu glazbenicu Luce i njezin album prvijenac “Susret” . Kao instrumentalist surađivao je kako studijski, tako i uživo sa imenima kao što su: Oliver, Đorđe Balašević, Gibonni, Parni Valjak, Urban, Pavel, Detour, Massimo, Luce, Jelena Radan, Vatra, Tony Cetinski, Lea Dekleva, Porto Morto itd. .