Ususret dodjeli Rock&Off nagrada, donosimo pregled domaćih izvođača koji u 2023. nisu smjeli proći ispod radara.

Ako među njima nađete (ili otkrijete!) svojeg favorita, ostavite svoj glas na Iskonovoj stranici i osvojite vrijedne nagrade. Još do petka u podne traje glasanje za Iskonovu nagradu publike, a osvojiti možete popularni Samsung kućni projektor, predivan bijeli Thorens gramofon, nezaobilazni PlayStation 5  ili festivalsko SHIP iskustvo u Šibeniku s uključenim hotelom 4*.

Ovdje glasajte za izvođača godine.

Baba Yaga

Zvijezde Jinx-a i TBF-a u 2023. godini zajedno su snimili album Musaka, a isti je Jadranki Ivaniš Yayi, Saši Antiću & Marcu Grabberu donio tri nominacije na ovogodišnjem Rock&Off-u: za najbolji album, najboljeg pop izvođača i nagradu publike powered by Iskon.

 

Živa

Debitantski album ŽIVA Lucije Ivšić, Hrvatice s australskom adresom, privukao je mnogo pažnje ljubitelja alternativnog zvuka. Slavic pop artistica zato se našla u finalu tri kategorije Rock&Off-a: uz Iskonovu nagradu publike, nominirana je i u Electro&Off kategoriji te za Veliki prasak godine.

 

Groovetastic

Zagrebački trio za sebe kaže da stvara funky disco house, a kao novi izvođač nominirani su u kategoriji Veliki prasak godine na Rock&Off-u. Okupili su se kako bi na domaći glazbeni teren donijeli deficitarni zvuk koji osobno preferiraju.

 

Natali Dizdar

Novi singl „Ocean“ prati nas još od proljeća, a sada je i u finalu nominacija za pjesmu godine na Rock&Off nagradama. Osim toga, Natali je među nominirama u kategorijama za Pop izvođača godine i Iskonovu nagradu publike.

 

Nina Romić

Novi LP „Jezero“ folk kantautorice Nine Romić oduševio je glazbenu kritiku, pa se uz Pop&Off i Iskonovu nagradu publike, našao nominiran i u vjerojatno „najtežoj“ Rock&Off kategoriji – onoj za album godine.

 

Grše

Vjerojatno najslušanija ljetna stvar „Mamma mia“ našla se u kategoriji za najbolju Rock&Off pjesmu u 2023. godini, što je Grši (koji otprije ima R&O kipić za najboljeg rap izvođača) donijelo i nominaciju za nagradu publike.

 

Idem

Samostalni projekt Antuna iz Porto Morto imao je najslavniji mogući kraj 2023. godine: rasprodane gigove i bezbroj nominacija za Rock&Off: Album godine, Pjesma godine, Koncertni izvođač godine, Veliki prasak godine, Rock&Off izvođač godine & Iskon nagrada publike.

 

Klinika Denisa Kataneca

“Kao zao kor” već je nekoliko puta proglašen domaćim albumom godine, pa ne iznenađuje ni Rock&Off nominacija u istoj kategoriji. Osim za album godine, Klinika Denisa Kataneca nominirana je i za Koncertnog izvođača godine, Rock izvođača godine i nagradu publike.

 

Let 3

Eurovizijska snažna slova – Š – i – Č – dovela su Let3 i do Rock&Off nominacija u četiri kategorije: za Pjesmu godine, Koncertnog izvođača godine, Rock&Off izvođača godine i Iskonovu nagradu publike.

 

M.O.R.T.

Nema Rock&Off nominacija bez predstavnika punka, a zahvaljujući albumu „Samo hrabro i bez veze“ M.O.R.T. ove godine imaju nominaciju za album i pjesmu godine, također i Iskonovu nagradu publike.

 

PIPSCHIPS&VIDEOCLIPS

Čak pet nominacija ove godine imaju Pipsi na Rock&Off dodjeli. Novi LP Vesna ušao je u kategoriju Album godine, stvar Većinom našla se u konkurenciji za Pjesmu godine, a bend je nominiran i u kategorijama Koncertni izvođač godine, Rock izvođač godine i nagrada publike.

 

TV Eye

Iako aktivan od 2019. godine, bend TV Eye koji predvode vokalist Miran Kurspahić i gitarist Saša Mitrović sada je sabran u album prvijenac „Kick it out“. Album im je donio i nominacije za Veliki prasak godine te Iskonovu nagradu publike.

 

Zimizelen

Indie glazbenik Vinko Ergotić prošle je godine izdao album prvijenac „san na uzici“ te time zaslužio svoju nominaciju za Veliki prasak godine i nagradu publike na Rock&Off-u.

 

I… koga birate? Glasajte za svoje favorite i osvojite neku od Iskonovih nagrada.

Glasanje traje do petka, 2. veljače u podne.

Ovdje glasaj za izvođača godine!

 

Društvene mreže

FB:

https://www.facebook.com/iskoninternet

https://www.facebook.com/rockandoff

Instagram:

https://www.instagram.com/teamiskon/

https://www.instagram.com/nagradarockoff/

Tekst i fotografije: Promo