Pangaia je brend koji već svojim imenom daje naslutiti koje su mu glavne vrijednosti. Složenica od dvije riječi koje označavaju inkluzivnost i prirodu dobro opisuje ono što je uklopljeno u sve proizvode ove globalne tvrtke koja kaže da dizajnira bolju budućnost

Pangaia u svojem poslovnom kolektivu zapošljava znanstvenike i dizajnere, a u svojoj misiji da spase okoliš stvaraju osnovne i nužne proizvode od tehnološki inovativnih i bio materijala. Pri osmišljavanju novih rješenja imaju tri niti vodilje, a to su znanost, dizajn i – svrha. Koriste tehnologiju s prirodom u fokusu, što znači da posebnu pozornost pridaju održivosti i reciklaži. Kao dokaz tome, tu je njihova kolekcija odjevnih predmeta za boravak na otvorenom. Napravljena je od biovlakana, a naziva se Flowerdown (FLWRDWN™).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PANGAIA (@pangaia)

Ova kolekcija modernog doba sada je dizajnirana i u Lite verziji kako bi bila odličan izbor cijele godine. Odjeća je istovremeno topla, prozračna i animal-friendly. U kolekciji se mogu pronaći kraće i duže jakne različitih stilova, prsluci i modni dodaci, a svi komadi dolaze u različitim upečatljivim bojama, po čemu je ovaj brend i prepoznatljiv.

pangaia flowerdown

Posebno patentirani materijal dobiva se kombinacijom cvijeća, biopolimera i biorazgradivog aerogela. Prije ove kolekcije postojale su samo dvije opcije kod stvaranja lagane termoizolacijske odjeću, a to su životinjsko perje i sintetički materijal poput poliestera. Za proizvodnju potonjeg koriste se nerazgradivi i petrokemijski izvori, što se kosi s održivim poslovanjem ove tvrtke. Iz tog su razloga okrenuli su se novoj tehnologiji i stvorili svoju alternativu, na što možemo samo reći – bravo.

Foto: Pangaia Facebook/Instagram