Jeste li razmišljali o tome da u borbu za stvaranjem ONE navike koje želite usvojiti, uđete s nekim digitalnim saveznikom?

Ako imate potrebu bolje organizirati svoj dan, ranije otići spavati, konačno početi učiti novi jezik ili ustati ujutro i vježbati, a nikako, ali baš nikako se ne možete na to natjerati, ne zaboravite da je za stvaranje navika potrebno čak 2 mjeseca. Ako je jedina navika u stvaranju novih ona da se volite oslanjati na druge (bio to zajednički odlazak u teretanu ili ranije ustajanje), zapisivati u kalendare što ćete sutra raditi ili vam je ovih tjedana teško održavati ritam koji ste imali i prije ove pandemije – dajte priliku ovim kreativnim aplikacijama koje će vam biti suputnice u novoj svakodnevnoj organizaciji.

HabitBull

Aplikacija ima jako jednostavno sučelje s kojim možete namjestiti novu naviku koju želite pratiti ili formirati i dodavati joj stvari poput podsjetnika, idealno trajanje od 66 dana (kada ste je službeno ‘’usvojili’)’, kalendar, a tu su i motivacijske fraze i grafikoni. Posebnost HabitBulla je u tome što u sebi ima integriran i forum za raspravu, tako da možete dobiti savjet ili ponuditi nekoliko savjeta o tome kako postupiti u određenim temama.

Habitica

Ovoj aplikaciji teško da ćete naći ravnu kad je o kreativnosti za motiviranje riječ. Ona je proizvođač popisa, trener i kalendar pozitivnih navika, ali ono najvažnije, izgleda kao igra iz 90-ih u kojoj heroj (odnosno, vi!) skupljate bodove, bivate snažniji, dobivate brojne poklone zbog odrađenih zadataka i što ste na višoj razini i uspijevate odraditi svoje zadane obaveze, veći ste i moćniji ratnik. Kao, uostalom, u stvarnom životu!

 

Toggl

Značajka ove aplikacije, koja ju je vinula u nebesa popularnosti, zasigurno je njihov uređaj za praćenje vremena. Toggl vam, za razliku od drugih aplikacija, pokušava pomoći da sami detektirate na što točno trošite vrijeme, odnosno previše istog. Sve što trebate je kliknuti gumb ”start” i možete početi pratiti vrijeme potrebno za projekt, čitanje članaka, ali i skrolanje po društvenim mrežama, što vam daje važan uvid u to kako trošite svoje vrijeme i  može vam pomoći da bolje raspolažete svojim vremenom u budućnosti.

Habitshare

Navike je lakše graditi kad na putovanju imate društvo, ali nisu uvijek svi vaši prijatelji u mogućnosti prilagoditi se vašem rasporedu, a nekad nisu u istom kvartu pa ne možete dijeliti teretanu ili plesnu dvoranu. Zbog toga je aplikacija HabitShare ta koja vas povezuje sa vašim prijateljima kako biste zajedno pratili svoje navike i motivirali se.

Strides

Volite tablice i grafikone? Onda dajte priliku ovoj aplikaciji za praćenje navika koja vizualno prikazuje vaš napredak i projicirane rezultate, olakšavajući razumijevanje koliki ste (ili mali) napredak postigli. To se posebno dobro podnosi dugoročnim navikama, poput štednje novca, praćenja napretka u teretani ili praćenja sna. Strides vam također omogućuje da označite loše navike, odredite ciljeve različitih težina, od češćeg pozivanja mame do svakodnevnog istezanja ili prestanka pušenja. U ovoj aplikaciji zasad mogu uživati samo iPhone vlasnici, no nesumnjivo će se uskoro pojaviti i na Androidu.