Ponovno su slavili Joaquin Phoenix za film ‘Joker’, Renee Zellweger za ‘Judy’, kao i Laura Dern za ‘Marriage Story’.

Sinoć je u sinoć u Royal Albert Hallu održana prestižna dodjela nagrada koju uručuje Britanska akademija za filmsku i televizijsku umjetnost. Jedno od najvažnijih događanja svakako je bila pojava Kate Middleton i princa Williama, ali BAFTA je prošla i u znaku drugih hollywoodskih glumica i glumaca.

Ponovno su slavili Joaquin Phoenix za film ‘Joker’, Renee Zellweger za ‘Judy’, kao i Laura Dern za ‘Marriage Story’, te Brad Pitt za ‘Once Upon A Time in Hollywood’. Najboljim filmom prograšen je 1917., a evo što se zbivalo na crvenom tepihu.

Od ružičaste i ljubičaste, do zlatne i crne – poznate glumice i na BAFTA su dodjeli odlučile biti hrabre i drugačije. Jedno od većih iznenađenja bila je Charlize Theron koja je stigla u očekivanim Dioru, ali neočekivanoj nijansi haljine, moćnoj ljubičastoj. Njezinom odabiru priključile su se i Scarlett Johansson te Renee Zellweger birajući nešto više ružičaste tonove. Osim toga mogli smo vidjeti i prekrasne crne kreacije, kao onu kuće Givenchy koju je nosila Rooney Mara. Svakako je nemoguće zaobići Zoe Kravitz u zlatnom Saint Laurentu, ali i činjenicu da je Kate Middleton odjenula haljinu koju je već nosila – u skladu s a BAFTA pravilima, tj. željom da ova dodjela nagrada bude što je više moguće ekološki osviještena.

Svi lookovi čekaju vas u galeriji!

Foto: Getty Images