Iva Stojković, dizajnerica nakita iz Pule, još je 2014. godine otvorila je konceptualnu trgovinu pod imenom KOMO u sklopu koje je nudila proizvode hrvatskih dizajnera.

Nažalost, nakon pet godina uspješnog rada, bila ju je zbog privatnih razloga primorana zatvoriti jer joj se nije mogla posvetiti kako treba. No, iza nje je ostao fantastičan brend i on-line shop koji su i dalje aktivni, a u posljednje vrijeme doživjeli su pravo estetsko osvježenje. Posao izrade kožne galanterije Iva je obiteljski naslijedila i trenutno se potpuno u njemu pronašla i posvetila mu se.

komo design

Zato je lansirala seriju fantastičnih torbi od kože. Svaki se komad ručno šiva i zato dolaze u malim količinama, a politika brenda je da se prirodna kvalitetna koža mora u potpunosti iskoristiti. Ako naiđete na male nesavršenosti materijala, one se tretiraju kao unikat te ih se nastoji uklopiti u pojedini model torbe.

komo design

komo design

O budućnosti planovima za KOMO brend, Iva nam je otkrila: „KOMO će se kao brand razvijati u pravcu kožnate galanterije, ali i lifestyle proizvoda, međutim svakako ne bi želio izgubiti identitet. Novi modeli rade se uglavnom zimi jer je to zaista dugotrajan proces i koliko god neki model izgledao jednostavno u konačnici, jako je kompliciran u izvedbi, pogotovo ukoliko ima podstavu, džepove i slično, a Komo torbe uvijek to sve imaju, imajući na umu ženu koja ih nosi i način na koji će ih koristiti. Primjerice ako nemate odvojeni džep za mobitel, to je u današnje vrijeme vrlo nezgodno.

komo design

Danas torba mora biti funkcionalna i mora se moći lako otvoriti i zatvoriti i to čak jednom rukom, u današnjoj modi općenito, žene više nemaju vremena baviti se onime što odjenu. Komplicirani načini odijevanja nekog komada ili traženja stvari po torbi, stvar su prošlosti u kojoj je žena imala više vremena. KOMO tote torba može pohraniti otprilike onoliko stvari koliko je prosječnoj ženi potrebno za recimo cjelodnevni boravak u gradu, mini model za recimo šetnju ili kavu, a sljedeći u planu je veći tote u koji će stati i tenisice za trening. Također KOMO tote je torba koju ćete lako nositi na tenisice ili štikle pa je time svakako nosiva od jutra do večeri.”

komo design

komo design

Foto: KomoDesign / Više informacija potražite na komodesignstore.com