Gorski dio Hrvatske je u posljednjih nekoliko godina doživio pravi boom kao destinacija za odmor. Nekoliko dana provedenih na ovom čistom svježem gorskom zraku čini čuda za organizam, a mnogi s kojim smo razgovarali upotrijebili su izraz „napuniti baterije“.

Onaj najljepši dio priče je što uvijek naletimo na novu kuću za odmor, prekrasno uređenu, kao iz časopisa, u kojoj se možemo zamisliti, i to često. Jedna takva  nosi ime Chalet Alpin i nalazi se u Mrkoplju. Obitelj Bilić iz Istre je odlučila da vrata ove tople obiteljske kuće želi otvoriti svim znanim i neznanim gostima, a to su i učinili u srpnju 2021. otkad je dostupna za iznajmljivanje.

Gorski kotar koliba

Gorski kotar koliba

„Nakon nekoliko predivnih godina provedenih u kući za odmor s obitelji i prijateljima odlučili smo te doživljaje podijeliti i s drugima“, govore mi o ljepotici Alpin koja se nalazi na 44 km od Opatije i 33 km od Rijeke, ako se baš zaželite šetnje uz more dok ovdje odmarate, ali nekako sumnjamo jer ovdje ste okruženi šumom, zelenilom i prije svega mirom i tišinom.

Gorski kotar koliba

Ova drvena finska kuća izrađena je od spororastućeg polarnog bora, a može ugostiti osam osoba. „Sastoji se od četiri spavaće sobe, tri kupaonice, bogato opremljene kuhinje, a naši gosti se mogu opustiti u vanjskoj hidromasažnoj kadi s pogledom na skijalište Čelimbaša ili se družiti uz roštilj.“ Na pitanje što je najljepše što nas očekuje na ovoj lokaciji, odgovaraju mi s osmijehom: „Možete očekivati mir i tišinu te pune baterije. Za ljubitelje aktivnog odmora tu se nalaze mnogobrojne planinarske staze, a u vrijeme zimskih radosti možete uživati u skijanju i sanjkanju. Za odmor u Chalet Alpinu neki se odluče u zimskom razdoblju zbog snježnog prekrivača i pravog zimskog doživljaja dok drugi vole ugodne ljetne temperature.“

Ako bacite pogled na dojmove onih koji su imali prilike već u njoj boraviti, pročitat ćete mnoštvo komentara zadovoljnih gostiju čime je užitak vlasnika ove divne kuće veći. Provjerite ima li slobodnih termina u ovoj drvenoj ljepotici jer zima bi ovdje mogla doista biti čarobna, a kad ste već tamo saznajte gdje se sve možete sanjkati ovdje.

Gorski kotar koliba

Gorski kotar koliba

Gorski kotar koliba

Gorski kotar koliba

Gorski kotar koliba

Gorski kotar koliba

Gorski kotar koliba

Foto: Chalet Alpin Mrkopalj Instagram