Postoji neka magija u činjenici kako je 21.12. najkraći dan u godini. Isto tako dan kada se opraštamo od zime i krećemo prema duljim danima i proljeću.

Možda zbog pandemije kao čovječanstvo težimo prema nekim znakovima iz svemira, novoj godini pred nama u kojoj se nadamo najboljem. I ako vam treba upravo takav neki smiraj, sutra (i već noćas) možete krenuti uživati u zimskom solsticiju. Možete u njemu pronaći neki poseban smisao za sebe, ili ne morate, no zanimljivo je kako ga prati i jedno astronomsko događanje, prvo u posljednjih 400 godina.

Naime, planeti Saturn i Jupiter biti će najbliže od daleke 1623. godine. Ako upitate astronome, to je uistinu lijepa vijest i divan fenomen, a kažu i kako će isti kroz teleskop izgledati kao najsjajnija zvijezda u svemiru (prenosi The Guardian). Sljedeće takvo događanje biti će tek 2080. godine.

Ako vas zanima koja se duhovna paralela može povući sa zimskim solsticijem onda je to svakako izlazak iz mraka, novi početak i introspekcija. Tako da današnju večer ili sutrašnje jutro možete posvetiti upravo tome. Sagledati godinu iza sebe, možda napraviti neki popis svega čemu vas je ova godina naučila i što ste naučili o sebi. Oprostite si za greške, ali svakako se nemojte ni zaboraviti pohvaliti za i najmanju pobjedu i uspjeh. Zapišite na čemu ste sve zahvalni i sve zaokružite jednom 15-minutnom meditacijom. Sretan vam zimski solsticij 2020.!

Foto: Unsplash