Iako se crvena boja na usnama poistovjećuje s hollywoodskim glamurom, ove filmske sezone crveni je ruž pao u drugi plan.

Sezona filmskih nagrada u punom je jeku, a pred nama je još noć Oscara. Glumice iz dodjele u dodjelu, od crvenog tepiha do crvenog tepiha, biraju hrabre modne lookove koje prati besprijekoram make up i kosa. Ovog siječnja na crvenom tepihu svakako je nemoguće ne primjetiti jedno – crveni ruž pao je u drugi plan, a najveća zvijezda red carpet lookova su prirodne, kao i ‘nude’ usne.

Kao kraljica ovog looka već se pokazala Zoe Kravitz, koja je unatoč svojoj haljini uz koju je bez problema mogla imati nešto naglašeniji make up, odabrala besprijekorno iscrtane i nijansirane ‘nude’ usne. Njen primjer slijedile su i mnoge druge glumice, a može se primjetiti da kao razlog ovog često viđenog prirodnog izgleda nije paralelni naglasak na očima, već jednostavno trend nježnog i neutralnog izgleda. Evo tko nas je još ugodno iznenadio s ovim izborom proteklih dana na dodjelama filmskih nagrada diljem svijeta.

Saoirse Ronan

Jennifer Aniston

Nicole Kidman

Margot Robbie

Laura Dern

Scarlett Johansson

Renee Zellweger

Charlize Theron

Gwyneth Paltrow

Rooney Mara

Foto: Getty Images