Slijedi nekoliko prijedloga koje lako možete usvojiti u svojoj svakodnevnoj rutini!

S novom godinom uvijek dolaze i nove odluke, a preporučamo vam da se na toj listi nađu i one povezane s vašim beauty navikama. Slijedi ih nekoliko jednostavnih!

Retinol

Iako se o blagodatima retinola piše na sve strane činjenica je da ga mnogi još uvijek ne koriste. Retinol je itekako važan u slučaju pojačanja kolagena, i rješavanja problema pigmentacije na koži, a posebno se savjetuje uključiti ga u beauty rutinu u mjesecima kada lice nije jako izloženo suncu – što siječanj čini idealnim mjesecom za ovaj korak.

Masaža

Masaža vam neće pomoći samo pri opuštanju, ona itekako utječe i na djelotvornost vaših proizvoda. Ako primjerice serum ili kremu nanesete na odgovarajući način, oni će bolje obaviti svoj zadatak. Ne zaboravite na dekolte i vrat – dijelove tijela koje često zanemarujemo, a i njima je potrebna njega.

Kosa

Jedna od važnih novogodišnjih odluka je ona da se više posvetite svojoj kosi – kako? Uložite u kvalitetnu njegu u dogovoru sa svojim frizerom, češće šišajte vrhove, otiđite na pilin tjemena ili hranjivu masku. Prisjetite se samo onog dobrog osjećaja nakon posjete salonu kada izađete sa savršenom frizurom. Tko kaže da tako ne možete češće? Kosa će vam biti zahvalna!

Beauty iznutra

Odgovarajući vitamini, nezaobilazni probiotici – postoji niz načina kako pomoći lijepom izgledu i zdravlju iznutra. Napravite malu jutarnju rutinu u kojoj ćete se posvetiti upravo tome, a onda i kroz ostatak dana. Unosite sastojke koji su vam potrebni – ako ste umorni pronađite kvalitetan magnezij ili B kompleks, za smirenje uvijek kod kuće imajte ulje od lavande, a vitamin D nikad nije na odmet, osobito zimi.

Foto: Unsplash