Sljedeće izdanje Vrtlarenja održat će se u Grif Baru Zagreb, 23. siječnja od 20 sati.

Ovog puta razgovarat će se na temu umjetnosti i backstagea s gostima koji su česti na jednoj i drugoj strani pozornice. Nela Simić, Vladimira Spindler i Branko Radovančević otkrit će vam sve o izazovima organizacije, kreiranja umjetničkog projekta te njegovom životu na i iza pozornice (ili bolje rečeno “spotlighta”) i (nadajmo se!) otkrit će koliko je zapravo cool biti u backstageu?

Nela je radila kao urednica kulture i voditeljica na Radiju 101, a zbog pokretanja i uredničkog rada na sveučilišnom časopisu “Global” Fakulteta političkih znanosti i novinarstva u Zagrebu osvojila je Rektorovu nagradu.U Trstu je završila magisterij iz komunikacijskih znanosti i oglašavanja. Osnovala je i vodila galeriju Pikto u Zagrebu, organizirala je Reli po galerijama, festivale Thru The Bushes i Art Pullover, te izložbeni program Pikto u gostima. Trenutno radi kao koordinatorica odnosa s javnošću na projektu Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.

Vladimira Spindler je fotografkinja od 1998. godine. Posljednjih 16 godina ima status umjetnice, u zajednici umjetnika hrvatske. Radila je za mnoge magazine „Elle“, „Playboy“, „Cosmopolitan“ i šest je godina bila fotografkinja dramskog kazališta „Gavella“. Unazad 10 godina radi u magazinu Glorije, te povremeno radi kao fotograf na kazališnim daskama ZKM-a, HNK-a i manjih neovisnih kazališta. 2014. je na HAVC-ov natječaj za dokumentarni film predala sinopsis za dugometražni film „Geni moje djece“ i dobila potporu za scenarij, te sa tim projektom nastavlja do realizacije za kino distribuciju. 2017. završava školu dokumentarnog filma «Restart».

B And The Bops hrvatski je rockabilly bend koji već više od desetljeća preko albuma i koncerata njeguje vintage rock zvuk. Grupu je osnovao Branko Radovančević, član nekadašnjih Mad Mena i može se reći da je on ujedno i pokretačka snaga benda. Osim što njeguje rockabilly vintage kulturu Branko je jedan od dobrih duhova Vintage Industrial Bara koji jednako (uzbudljivo) živi ispred i iza scene! Vidimo se u Grif Baru!