Svi mi koji radimo ili smo nekada radili u uredu znamo koje posljedice na tijelo i um ostavljaju svakodnevni rad za računalom i stresno okruženje. 

Radeći za računalom u zatvorenim prostorijama, često bez dovoljno kisika i pod konkretnim stresom, neminovno nam opada efikasnost rada. Akumulirajući stres i duga razdoblja bez fizičke aktivnosti dovodimo se u stanje koje će u najboljem slučaju prouzročiti tromost u mislima, idejama, kreaciji i posljedično cjelokupnom radu. 

O zdravstvenim i estetskim posljedicama ne treba posebno govoriti. Svatko od nas barem je jednom osjetio kako na naše tijelo utječe dugotrajni uredski život. U najboljem slučaju riječ je o laganom probadanju u kralježnici, ukočenosti u vratu i kojoj kili više. 

Svi oni koji uz obiteljske i poslovne obveze jednostavno ne stižu odlaziti na treninge, mogu se opustiti. I to doslovno. Yoga im dolazi u ured

Prije ili poslije radnog vremena, joga učitelj dolazi i drži sat u jednoj od zajedničkih prostorija u fir mi. 

Za sada jogu vodimo u dizajnerskom studiju ‘Market kolektiv’ te kreativnoj agenciji ‘Imago’. Princip je jednostavan i efikasan. Dolazimo im nakon radnog vremena, pomaknemo stolove u konferencijskoj sali i sat može početi!” govori nam Tena Cuculić, jedna od začetnica projekta. 

Termini, stil vježbanja i težina satova se prilagođavaju grupi.  “Najčešće čujemo komentare poput ‘Nisam dovoljno fleksibilan/na.’, ‘Zar nije joga samo za žene.’ i ‘Ja imam previše godina za tako nešto.’. Tu smo da pokrenemo ljude, da razbijemo tabue i pokažemo vam dobrobiti koje joga donosi tijelu i umu.’ govori nam Nikolina Milošević, trenerica joge i također začetnica projekta.

Joga, drevni nauk o umu i tijelu proizašao je iz Vedskog znanja prije pet tisuća godina. Danas, joga je jedna od najraširenijih praksi umirivanja, balansiranja i energetiziranja tijela, duha i uma.

“Svaki sat započinjemo sa: ‘Otpusti sve što se do ovog trenutka događalo i stavi fokus na dah. Kreće tvoj restart za ostatak dana.’ Nevjerojatno je gledati kako se ukočena lica polako opuštaju i kako se ljudi energetiziraju nakon stresnog radnog dana. Do kraja sata su nam kao novi!” govori nam Nikolina.

Cilj projekta YOGA@OFFICE ponuditi je svakom zaposleniku priliku za balans, mir i otpuštanje stresa poslovnog okruženja i to ‘nadohvat ruke’ – pored radnog stola. Tako se ujedno štedi i vrijeme odlaska i dolaska do joga ili fitness studia, stvara se svojevrsni team building i povezivanje između zaposlenika. 

“Najčešće management kompanije koristi ovakvu vrstu sadržaja kao motivaciju te ona pokriva troškove. Tako zaposlenici dobivaju veliki boost za daljnju efikasnost u radu.” za kraj nadodaje Tena.

Više informacija o projektu možete pronaći ovdje!

P.S. Studeni je mjesec free treninga! U slučaju da postoji interes za uvođenjem satova joge u vašoj kompaniji, predlažemo kratki sastanak s voditeljicama projekta. I cure imaju još jednu dobru vijest! Za potencijalne klijente i zainteresirane pojedince koji ‘tek moraju uvjeriti kolege da je ovo stvarno dobra ideja’ u studenom ove godine (1.11.- 30.11.2019) organiziraju se gratis posjete učitelja u vašoj kompaniji! Pošaljite svoj upit na cuculic.tena@prababa.com i dogovorite probni sat u svojoj kompaniji!