Nakon hit-priručnika za uspješnu monogamiju, “Parovi u zatočeništvu: Pomirba erotskog i intimnog”, iz pera Esther Perel, jedne od najcjenjenijih svjetskih stručnjakinja za veze, stiže novi bestseler

Riječ je o knjizi “Preljub: Kako preživjeti nevjeru” (The State of Affairs – Rethinking Infidelity), u izdanju nakladničke kuće Vorto Palabra.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Esther Perel (@estherperelofficial)

“Jedan jednostavan prijestup može uništiti emocionalnu vezu dvoje ljudi, oduzeti im njihovu sreću i identitet. Riječ je o preljubu. Iako su ljubavne afere učestala i svakodnevna pojava, naše razumijevanje tog čina nedovoljno je i prilično slabo”, stoji u uvodu knjige.

Preljub je jedan od rijetkih primjera koji toliko zorno prikazuje silnu složenost ljudskih odnosa, stoga se psihoterapeutkinja Esther Perel, s kojom smo imali priliku ekskluzivno razgovarati za tiskano izdanje Grazije, u periodu duljem od deset godina posvetila istraživanju upravo ove teme.

Razgovarala je s bračnim partnerima i ljubavnim parovima o njihovim iskustvima, očekivanjima, razočaranjima i osjećajima. O srušenim snovima, raskinutim sponama, ljudskim čežnjama i ljubavnim utjehama. Ova knjiga njezin je poticaj razumijevanju i novom načinu razmišljanja te kvalitetnoj raspravi o jednom od aspekata ljudskoga ponašanja koji je prisutan oduvijek.

Esther Perel psihoterapeutkinja je i autorica bestselera najprodavanijih knjiga na ljestvici New York Timesa, koja se danas smatra jednim od najpronicljivijih i najoriginalnijih glasova o suvremenim vezama. Tečno govori devet jezika, kao terapeutkinja ima praksu u New Yorku te istovremeno radi kao konzultantica najmoćnijih tvrtki diljem svijeta.

Njezini proslavljeni TED govori imaju više od 20 milijuna pregleda a međunarodni bestseler Parovi u zatočeništvu postao je književnim fenomenom prevedenim na 25 jezika. Esther Perel radi i kao izvršna producentica i voditeljica popularnog podcasta Where Should We Begin? O autorici više možete doznati na web stranici EstherPerel.com ili je pratiti na Instagramu pod korisničkim imenom @EstherPerelOfficial.

U prijevodu Senke Galenić, priručnik “Preljub: Kako preživjeti nevjeru” može se pronaći u knjižarama diljem Hrvatske te na web-shopu znanje.hr.

 

Foto: Ernesto Udareta