Francuska kozmetička kuća NovExpert u Velvetu otkrila nam je nova saznanja o učincima Omega u kozmetičkoj industriji te predstavila nova tri člana linije s 5 Omega

Danas omege predstavljaju aristokraciju među lipidima… Toliko se važne za naše zdravlje da ih je i sama znanost nazvala „esencijalnim“ i „neophodnim”. Jesu li one važne za našu kožu i koliko? Odgovor je veliko DA!

One se nalaze NA i U našoj koži, jer su dio hidrolipidnog filma i epidermisa, pa samim time imaju i višestruku ulogu: štite, njeguju, hidratiziraju te imaju protuupalni učinak. Nedostatak omega može dovesti do suhe i nadražene kože, različitih dermatoloških stanja, no omege imaju utjecaj i na starenje naše kože.

Novexpert event u Vevetu

Jeste li znali da se količina lipida u našoj koži smanjuje tijekom godina? Nakon 40-e godine gubimo čak do 30 % lipida a nakon 50-e godine količina lipida smanjuje se za čak 40 % u koži.

Iz tog razloga laboratoriji NovExpert osmislili su jedinstveni tretman za njegu kože koji sadrži SVE omege, inspirirani bebama prilikom rođenja i Vernix Caseosa ili sirastim mazom- slojem s kojim se bebe rađaju, zaštitnikom dječje kože, kremaste teksture koji ih štiti od svih vanjski čimbenika s kojima se susreću po prvi put.

Novexpert linija na stolu

Sastav Vernix Caseose znanstvenici iz Novexpert kopirali su i pretočili u nove proizvode kroz različite biljne maslace iz nara, jojobe, pasjeg trna, inca inchi, suncokreta, sezama, kameline…. te nadodali probiotike, ceramide, tokoferol, trehalozu… : Omega 3 imaju umirujuće djelovanje, Omega 5 i 7 vrlo su rijetke omege a imaju anti age djelovanje te sadrži jedinstvenu količinu vitamina A, C i E. Također, Omege 6 i 9 imaju hranjiva svojstva a dolaze iz ulja jojobe, marule, suncokreta i sezama.

Jesu li proizvodi s omegama namijenjen isključivo suhoj koži?  NE! One imaju pozitivan učinak na prevenciju starenja, regeneraciju  i hidrataciju kože, pa ih svakako preporučujemo normalnoj ili mješovitoj ali dehidriranoj koži. Sve benefite odabranih biljnih ulja, probiotika i tokoferola stopili smo u 3 nova proizvoda.

Omega SOS maska – ultra njegujuća

Novexpert Ultra njegujuća SOS maska

Za normalnu, suhu i jako suhu te dehidriranu kožu! 3 u 1 njega. Jedinstvena maska s 5 omega, probioticima i tokoferolom namijenjena svim tipovima kože, posebno dehidriranim. Njeguje i umiruje kožu te ima ati-aging djelovanje. Brzi učinak ima i na hidrataciju kože. Unutar sat vremena nakon korištenja maske hidratacija kože veća je za 60 %. Dugoročan učinak ima na njegu kože jer podiže razinu lipida do 91 % također unutar 1 h. Utječe na medijatore upale jer smanjuje upalne procese od 22-54 %. Ovu masku možete koristiti bez ograničenja kako biste doslovno zaboravili na “kožu koju ste imali prije”! Također je  proizvod prvog izbora za atopijsku kožu, kreiran za povremeno korištenje tijekom izbijanja ekcema ili dugoročno, uz propisanu terapiju.

Omega extra bogata krema – za oporavak

Novexpert Omega extra bogata krema - za oporavak

Za suhu i jako suhu kožu! Za intenzivnu njegu i dubinsku hidrataciju, protuupalno te jako anti-age djelovanje. Omega Extra bogata krema namijenjena je suhoj ili izrazito suhoj koži,  pruža trenutnu ugodu i dugotrajnu njegu kože bez ostavljanja masnih tragova. Izrazito učinkovita kod ljuskanja kože ili jakih upalnih procesa ili dermatitisa uzrokovanih manjkom lipida u koži. Kako djeluje? Omega Extra bogata krema sadrži pomno izabrane biljne maslace u kombinaciji s probioticima, ceramidima, tokoferolom, skvalenom, aloje verom, trehalozom i mnoštvom drugih biljnih maslaca. Utječe na povećanje sinteze ceramida 1 i 2 za 139 %, povećava sintezu kolagena za 93 % te povećava za 32 % količinu akvaporina.

Omega bogata krema – za zaštitu

Novexpert Omega bogata krema - za zaštitu

Za normalnu dehidriranu i suhu kožu! Za intenzivnu njegu i dubinsku hidrataciju, protuupalno te jako anti age djelovanje. Omega bogata krema pruža trenutačnu ugodu već prilikom prvog nanošenja. Unutar 28 dana, svi benefiti 5 omega vidljivi su na koži koja je mekša, hidratiziranija i zaglađenija. Omega bogata krema namijenjena je normalnoj ili mješovitoj koži koja je dehidrirana te suhoj koži. A kako djeluje? Omega bogata krema sadrži pomno izabrane biljne maslace u kombinaciji s probioticima, ceramidima, tokoferolom, skvalenom, aloje verom, trehalozom i mnoštvom drugih biljnih maslaca. Utječe na povećanje sinteze ceramida 1 i 2 za 139 %, povećava sintezu kolagena za 93 % te povećava za 32 % količinu akvaporina.

Proizvodi branda NovExpert su u Hrvatskoj dostupni putem tvrtke Ro.Ra. Natura d.o.o. u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama te NOVOM Novexpert web-shopu.
Vijesti branda NovExpert pratite i na Instagramu te Facebooku.

 

Foto: PR