Zoom je predstavio novu značajku pod nazivom Focus Mode dizajniranu kako bi spriječila osobe da vas ometaju u virtualnim prostorijama

Pandemija je promijenila naše navike, kako održavamo sastanke, konferencije i izlaganja, ali istovremeno programe poput Zooma pretvorila u tehnološke divove koji su gotovo preko noći postali krucijalni alat u međusobnom komuniciranju gotovo svih koji rade ili studiraju.

Tako su na početku morali prilagoditi servere, a kasnije i dodati pojedine značajke kako bi bili što više user-friendly u novonastaloj situaciji. Jedna od boljki koju su poslodavci, ali i profesori imali, bilo je to što su ljudi mogli međusobno komunicirati tijekom sastanaka ili predavanje.

No sada je tome stigao kraj, i odluka je vjerojatno zapečatila Zoom kao prvu aplikaciju kojom svi komuniciraju u poslovne, ali i privatne svrhe. Kada je aktiviran Focus Mode, osoba koja održava izlaganje ili vodi sastanak, može vidjeti i komunicirati te samo isključiti opciju ako želi uključiti sudionike u raspravu.

Ova značajka stiže kako se približava potencijalni novi val pandemije, s naglaskom na što kvalitetniji i nesmetani rad školskih djelatnika. No značajka je svakako idealna i za male poslovne sastanke ili čak virtualna prijateljska ili obiteljska okupljanja ako želite minimizirati promjene teme.

 

Foto: Unsplash