Simlish. Jedan od onih jezika koji zaista nitko od nas niti razumije niti govori. S druge strane, jedan od omiljenih besmislenih jezika koje smo zavoljeli svi koji smo u bilo kom periodu naših života zaigrali – The Sims! Stvari postaju još zabavnije i besmislenije kada čujete pjesme otpjevane upravo na tom jeziku.

Carly Rae Jepsen, Janelle Monáe i Katy Perry neka su od glazbenih imena koja su već snimila obrade svojih pjesama za The Sims videoigru, a tom popisu pridružila se i alt-indie skupina Japanese Breakfast, koju čini glazbenica, redateljica i autorica Michelle Zauner.

Skupina je povodom objave ekspanzije “The Sims 4: Cottage Living” obradila svoju pjesmu “Be Sweet”, otpjevavši je na potpuno nerazumljivom Simslish jeziku. Jer zašto ne bi refren pjesme zvučao ovako nekako: “Ya wana baleesh da voo ya wana baleeeeeeeeesh”?

Usporedbe radi, poslušajte i originalnu verziju “Be Sweet”, možda će “prijevod” imati više smisla. Pjesma je inače vodeći singl albuma “Jubilee”, trećeg po redu studijskog izdanja za Japanese Breakfast, objavljenog početkom mjeseca.

The Sims, popularna videoigra simulacije života prati nas već više od 20 godina i jedna je od najprodavanijih videoigara svih vremena. Simlish je fiktivni jezik smišljen za igru, a prema riječima njegovih kreatora, iako zvuči kao govor bebe, oslanja se na ritam, emociju i naglaske, više nego na direktan prijevod s jednog jezika na drugi.

Foto: Japanese Breakfast Facebook