Jesenski period na Netflix nam donosi iščekivane nove naslove, a jedan od njih svakako je intrigantna mini-serija “Midnight Mass”, iza koje stoji poznati redatelj horor tematike, Mike Flanagan.

Već s pogledom na najavni trailer, a zatim i prve epizode, serija nas je ostavila bez teksta i u potpunosti opravdala činjenicu da se niti tjedan dana od objave nalazi u Top 10 najgledanijih naslova na Netflixu u Hrvatskoj.

Radnja serije odvija se oko života stanovnika na malenom (i fiktivnom) otoku Crockett Island, čija se svakodnevica zaokreće u trenutku kada se ovoj malenoj i religioznoj zajednici pridruži novi svećenik, ali i nekoliko članova koji se spletom okolnosti vraćaju svojim domovima.

Midnight Mass, Netflix

Napetost prožima već čitavu prvu epizodu i nagovješćuje misterioznu priču zapletenu oko glavnog lika Rileya Flynna (Zach Gilford) koji se nakon četiri godine provedene u zatvoru vraća kući na Crockett Island. Njegov dolazak podudara se i s dolaskom tajnovitog novog svećenika, a čitava zajednica uskoro otkriva niz nadnaravnih aktivnosti, koje svojom tamom započinju obavijati otok.

“Midnight Mass” još je jedan od izvrsnih napetih horor naslova redatelja Mikea Flanagana, tvorca serije “The Haunting of Hill House”. U predstavljanju ove nove serije, istaknuo je kako mu je pružila priliku da progovori o njemu iznimno bitnim temama – odnosu trijeznosti i vjere te utjecaje fundamentalizma na sustave vjerovanja.

Serija je u svega nekoliko dana od objave oduševila gledatelje diljem svijeta, kako tematikom i propitkivanjem društvenih vrijednosti, tako i glumom za koju su uz Zacha Gilforda zaslužna i dobro nam poznata TV lica, među kojima su Hamish Linklater, Kate Siegel, Rahul Kohli…

Ukoliko ste na Netlifxu u potrazi za serijom napete tematike, onda je “Midnight Mass” pravi izbor te u potpunosti opravdava hype koji je nastao oko ovog naslova.

Foto: Netflix