U posljednjih je godinu dana Nika Turković hrabro počela koračati hrvatskom scenom, gradeći svoj zvuk i izričaj, beskompromisno i hrabro – donijela je dašak svježeg popa nove generacije mladih glazbenika.

I zvukom i vizualno, Nika se kao i velike svjetske zvijezde, gradi kao ‘cijeli paket’, a u ovom slučaju, uzima najbolje od svega i polako, ali sigurno ostvaruje viziju svog puta. Nije joj dugo trebalo da postane jedna od omiljenih novih glazbenica na domaćoj sceni. Nakon uspješnih singlova “U mraku” i “Raj”, danas je predstavila “Gledaj me”, vizualno i audio moćno i dosljedno ostvarenje u njezinom stilu.

O inspiraciji za novu pjesmu, Nika je izjavila: Pjesmu sam napisala inspirirana nezadovoljstvom i ljutnjom zbog previše stvari koje se danas događaju u društvu, ali i nekim osobnim bitkama koje sam vodila. Mislim da sve žene znaju o čemu pričam i upravo zato sam nas sve skupa htjela objediniti i ohrabriti, pokazati da i mi znamo režati i da smo mnogo jače nego što nas često smatraju. Iz tih razloga sam posebno vezana uz ovu pjesmu, ovaj tekst i ovu poruku, jer mislim da se baš svatko tko je ikad bio nekome najmanji, u njoj može pronaći.

Glazbu potpisuju Nika Turković i Ivan Pešut, dok je na tekstu uz Niku radio i mladi glazbenik Matija Cvek. Za aranžman su zaslužni jedni od najzanimljivijih glazbenih otkrića proteklih godina – synthwave duo pocket palma. Po treći put, nastavlja se suradnja s video produkcijskim dvojcem Sestrice koji čine Luka Sepčić i Ana Badurina, a iza kamere je bio Mateo Jurčić.

Foto: Petra Mikšik