Svi s vremena na vrijeme volimo uživati u pokojoj kockici (ili redu) čokolade, a sad će taj užitak biti još bezbrižniji uz spoznaju da postoji serum koji djeluje na bore nastale zbog glikacije. Kakve veze imaju šećer, o kojem je serumu riječ i zašto ga svi hvale, doznajte u nastavku.

Jeste li ikad čuli za glikaciju? A jeste li znali da upravo zbog prekomjernog uživanja u slatkišima i čokoladi možemo ubrzati proces starenja lica? Novi NIVEA Q10 Expert Dual Action serum djeluje upravo na te duboke bore nastale zbog procesa glikacije, i vraća kazaljke na satu unazad zahvaljujući najvećoj koncentraciji koenzima Q10 i tehnologiji GLYCOSTOP, zanimljivoj inovaciji iz svijeta anti-age njege.

Napokon je stigao serum uz koji bore nemaju šanse

Nekoć su anti-age proizvode koristile uglavnom žene “u zlatnim godinama”, a danas je takva njega poželjna i u mlađoj dobi zbog brojnih faktora koji utječu na prijevremeno starenje kože. Štetne sunčeve zrake, pretjerano izlaganje ekranima, pušenje električnih cigareta i ispijanje hladnih kofeinskih pića na slamčice samo su neki od razloga što se sve ranije pojavljuju znakovi starenja na licu, a jedan od njih je i – čokolada!

Čokolada? Kako nešto tako ukusno može uzrokovati bore

Riječ je o šećeru koji čokolada i slični slatkiši koje rado konzumiramo sadrže, a koji dovode do procesa glikacije, koji uzrokuje nastajanje bora na licu.

Upravo je glikacija u fokusu nove beauty priče slavnog brenda NIVEA, koji je otkrio kako doskočiti tom problemu koji dobro poznaju žene koje se vole nagraditi kolačićem i čokoladicom uz dobru knjigu, omiljenu seriju ili u vrijeme pauze kad smatraju da im je potrebno nešto utješno i fino.

Kako objasniti glikaciju i njezinu povezanost s nastankom bora na licu

Šećer, dobro je poznato, može uzrokovati kozmetičke probleme poput celulita, ali i brojna zdravstvena stanja kao što su gojaznost, dijabetes, visok krvni tlak i kardiovaskularne smetnje.

Uz sve to, potiče prijevremeno starenje lica jer uzrokuje bore i nezdrav izgled kože, a često i prištiće.

Glikacija je prirodni proces u tijelu tijekom kojeg se šećeri, a posebno glukoza, vežu za proteine u koži kao što su kolagen i elastin. Ovo vezanje dovodi do stvaranja krajnjih proizvoda napredne glikacije (AGE-i) koji su molekule koje nastaju kad šećeri reagiraju s proteinima ili lipidima (mastima) u nedostatku enzima.

Ukratko, glikacija je proces koji dovodi do gubitka elastičnosti i pojave bora.

Glikacija vam možda zvuči nešto novo, no veže se za kemičara koji se zvao Louis-Camille Maillard i koji je 1912. godine koji zamijetio da šećer zagrijavanjem dobiva zlatnožutu boju. Brojni znanstvenici od tada su proučavali kako glikacija utječe na ljudsko tijelo te došli do zaključka da se može ubrojiti u jedan od glavnih uzročnika starenja.

Novi NIVEA Q10 Expert Dual Action serum sve je čemu se vaša koža nadala

Zdrava prehrana i smanjeni unos šećera u obliku čokolada, sokova, sladoleda i keksa svakako je neizbježan korak na putu do zdravlja tijela i mladolikog izgleda lica.

Drugi korak jest redovita njega posebno dizajniranim serumom koji prodire duboko u stanice kože i kojem je zadatak “popraviti” ono što je glikacija već napravila te spriječiti nastanak novih oštećenja na koži. Fantastični NIVEA Q10 Expert Dual Action serum s GLYCOSTOP tehnologijom naš je izbor.

Ovaj serum sadrži najveću koncentraciju koenzima Q10 do sada

Zahvaljujući GLYCOSTOP tehnologiji i najvećoj koncentraciji čistog koenzima Q10, NIVEA Q10 Expert Dual Action serum protiv bora stiže kao spas u posljednji tren – doslovno.

Ovaj moćni serum predivne baršunaste teksture toliko je moćan da djeluje i na najdublje bore te sprječava nastanak novih bora uzrokovanih procesom glikacije.

NIVEA Q10 Expert Dual Action serum protiv bora

  • Smanjuje i najdublje bore već u dva tjedna i sprječava nastanak novih bora
  • Sadrži GLYCOSTOP tehnologiju protiv glikacije, koja štiti kožu od starenja
  • Sadrži dosad najveću koncentraciju čistog koenzima Q10
  • Revolucionarna tehnologija GLYCOSTOP blokira 68 % glikacije (in vitro).

Koji god tip kože imali, anti-age njega potrebna je svakoj ženi koja se pokušava oduprijeti znakovima starenja, a kvalitetan serum obavezan je kad je u pitanju njega kože u odrasloj dobi.

Još jedan zgodni hack koji smo naučile od samih stručnjaka brenda NIVEA – ako se NIVEA Q10 Expert Dual Action serum koristi uz NIVEA Q10 Power dnevnu kremu, učinak je 4 × snažniji!

Foto: @heloise.guillet/IG; PR