Otkako surađuje s njujorškim modnim i lifestyle brendom Aimé Leon Dore, New Balance doživio je kulminaciju svoje popularnosti u novije doba, i to s čak nekoliko različitih modela tenisica, poput 993, 1800 i 827. No, uvjerljivo najveći uspjeh doživjele su New Balance 550 tenisice, koje su na stranicama za preprodaju dosezale astronomske iznose i u jednom trenutku su ih baš svi htjeli imati u svom ormaru. Dok 550 nastavlja nizati odlične prodajne rezultate, New Balance spreman je oduševiti svoju klijentelu novim hit modelom: 650!

650 tenisice neodoljivo podsjećaju na 550 tenisice i upravo će se u toj podudarnosti u dizajnu očitovati uspjeh novih nasljednica, no razlika je u silueti; one su košarkaške tenisice uzdignute konstrukcije, koje u prodaju dolaze u idealnom trenutku, ususret novoj, hladnijoj sezoni.

New Balance 650 White/Blue

One su dakle viši i uglađeniji pandan slavnom 550 modelu, a njihovu pojavu na tržištu ponovno možemo zahvaliti brendu Aimé Leon Dore i njegovom Teddyju Santisu, koji je obradio još jedan sjajan old-school model iz košarkaške arhive New Balancea i ranije ove godine ponudio tržištu 650 tenisice u sasvim novom ruhu. Zajednička mini linija ovog modela bila je zapravo test za kupce, a s obzirom na oduševljenje koje je izazvala, New Balance se odlučio proširiti ovu kolekciju i originalni prototip interpretirati na svoj način, u novim, dodatnim bojama.

Ove tenisice krenule su u prodaju 15. rujna na američkoj New Balance stranici, a uskoro ih očekujemo i diljem svijeta.

New Balance 650 White/Gray
New Balance 650 White/Green
New Balance 650 White
New Balance 650 White/Red

Foto: New Balance