Ako ste se uhvatili da provodite više vremena listajući Netflix nego gledajući filmove i TV, postoji bolji način. Ne morate biti prepušteni na milost i nemilost algoritmu

Ako vam je dosta gledanja istog popisa TV emisija i filmova koji bi vam se mogli svidjeti na temelju vašeg profila i onoga što ste prije gledali, onda znate da to nije najbolji način da brzo pronađete nešto novo za gledanje ili bilo koji drugi žanrovski segment koji bi vas mogao zanimati.

Ali postoji “tajni trik” za filtriranje Netflixove biblioteke kako biste pronašli točno ono što tražite: Netflix kodovi. Svaki od ovih kodova odgovara različitom žanru, koji algoritam koristi za kategorizaciju i prezentaciju preporuka. Umjesto da pasivno prihvaćate odabire algoritma, naučite kako koristiti Netflix kodove da pronađete svoj sljedeći binge-watch!

Što su Netflix kodovi?

Netflix kodovi, iako nisu novo otkriće, temelje se na sustavu koji Netflix koristi za kategorizaciju filmova i emisija prema žanru i podžanru. Netflix je u kolovozu rekao da ima oko 30.000 kodova. Imajte na umu da se kodovi mogu koristiti samo na Netflixovoj web stranici, ali ne i u njegovim aplikacijama.

Gdje pronaći Netflix kodove

Pogledajte netflix-codes.com za potpuni popis. Postoji oko 20 kategorija kao što su anime, strani filmovi i klasični filmovi. Te su kategorije podijeljene u specifičnije podžanrove. Na primjer, horor filmovi — kodirani 8711 — sadrže još 12 kodova kao što su horor filmovi o morskim dubinama, horor filmovi o zombijima, krikovi tinejdžera i više.

Kako koristiti Netflix kodove

Najlakši način je instaliranje proširenja Better Browse for Netflix za Chrome. Evo kako:

  1. Idite u Chrome web trgovinu i pretražite “Better Browse for Netflix.”
  2. Pritisnite Dodaj u Chrome.
  3. Pritisnite Dodaj ekstenziju.
  4. Prijavite se na svoj Netflix račun u novoj kartici.

Na vrhu početnog zaslona Netflixa trebali biste vidjeti novu opciju — Browse All — pored My list. Kliknite to za ručno pretraživanje ili listanje kroz dostupne podžanrove.

Drugi način je putem web stranice Netflix codes. Evo kako:

  1. Posjetite netflix-codes.com u svom PC ili mobilnom pregledniku.
  2. Pronađite žanr ili podžanr koji želite istražiti.
  3. Dodirnite kod pored žanra ili podžanra koji želite.
  4. Ako ste na uređaju koji ima instaliranu aplikaciju Netflix, aplikacija bi se trebala otvoriti i odvesti vas izravno do žanra ili podžanra koji ste odabrali. Ako nemate instaliranu aplikaciju, ona će otvoriti Netflix putem preglednika i moći ćete pogledati određene dostupne filmove i emisije.
  5. Dodirnite naslov koji želite gledati.

U nastavku vam donosimo sve kodove!

Foreign movies

78367