Iako su nam nažalost sva kulturna okupljališta zatvorena i pitanje je kada ćemo ponovno moći otići u kazalište ili na koncert, kulturna scena ne spava. Donosimo vam par prijedloga kako provesti vikend uživati u kulturi iz naslonjača

Berlinska filharmonija

Uživajte u fantastičnim koncertima streamanima u HD-u, što slikom, što zvukom. Možete zaviriti u arhivu ali i pričekati sljedeći live stream prema navedenom rasporedu. Registracija je besplatna a dat će vam pristup divnim koncertima, intervjuima, obrazovnim filmovima i mnogim drugim zanimljivim sadržajem, a posjetite stranicu na ovoj adresi. 

Metropolitan opera

Vjerojatno najpoznatija i najprestižnija operna kuća na svijetu, Metropolitan opera nije zaboravila na svoju publiku. “Nightly Met Opera Streams” donosi koncerte u HD-u. Listu možete pogledati ovdje, a vidjeti što je trenutno dostupno ovdje.

HNK u Zadru

Hrvatsko narodno kazalište u Zadru pokrenuo je  HNK Zadar – PETKOM U 20:00 h. Pratite ih na njihovoj Facebook stranici gdje će objavljivati vijesti o predstavama koje će se prikazivati na YouTube kanalu HNK Zadar.

British Museum

Najstariji javni muzej na svijetu posvećen je povijesti čovječanstva i kulture, a prostire se na čak  75.000 m² i broji nevjerojatnih 8 milijuna kataloških jedinica. Njegovu bogatu riznicu možete istražiti ovdje.

Zagrebačko kazalište mladih

Na društvenim mrežama, Facebook i Instagram, ZKM redovito objavljuje informacije o predstavama ZKM-a koje možete pogledati online, te ostale sadržaje koji će vas razveseliti. Na YouTube kanalu ZKM-a pronaći ćete snimke predstava iz ZKM-ove arhive koje su oduševljavale generacije gledatelja.

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu

Hrvatsko narodno kazalište omogućio je svim zainteresiranima pristup svojim predstavama putem posebnog YouTube kanala na kojem se svakodnevno prikazuju predstave s repertoara Opere, Baleta i Drame toga kazališta, pa i popularni Filozofski teatar.

Dvorac Versailles

Krenite na virtualnu turu istraživanja dvorca Versailles i to uz naraciju kustosa koji će vam ujedno probati približiti ukus Luja IV. te politička i povijesna događanja od vremena gradnje. Krenite s istraživanjem ovdje. 

Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca 

Riječki HNK pratite na njhovom You Tube kanalu i društvenih mrežama gdje će se objavljivati posebni online program s obzirom na obustavu rada. Raspored je dostupan ovdje.

PLUS

Klasična glazba

Listu koncertnih dvorana koje potpuno besplatno nude online svoje koncerte potražite na stranici classicfm.com