Puno se ovih dana priča o ženskoj energiji. Razlog tomu je da su žene kroz desetljeća prihvatile muški, brz ritam funkcioniranja, dok uistinu nisu takve.

Žene i muškarci potpuno su različiti. Žene su promijenjive, promjene i više mišljenja u jednom danu, na njihovo raspoloženje, kao i elan, utječe ciklus, a i puno su senzibilnije i pronicljivije, kao i detaljnije u svemu što rade. To svakako ne znači da su slabiji spol, baš suprotno, toliko su sveobuhvatne i sposobne da je šteta da se prilagođavaju jednom linearnom načinu funkcioniranja koji je nametnuo prvenstveno zapad, kao i korporativni svijet.

Ovih dana puno se piše upravo o tome kako je jedan od najvećih uzroka ženskih bolesti, osobito onih povezanih s reproduktivnim orhanima, gubljenje ravnoteže, doticaja sa samom sobom i prihvaćanjem ženstvenosti. Ako ste se našli u jednom od tih stanja, imate problema s umorom, štitnjačom, hormonima, policističnim jajnicima, endometriozom ili općenito ciklusom. I ako su sva nedavna događanja još to pogoršala, što nije čudno s obzirom na to koliko su stresna te podižu adrenalin, imamo za vas nekoliko divnih online adresa za savjetovanje i radionice. Radi se o educiranim ženama koje vas mogu voditi kroz vašu osobnu transformaciju i potragu za odgovorima, kroz meditacije, aromaterapije ili savjetovanja. Tema? Biti žena i kako prihvatiti to u potpunosti te živjeti svoj puni potencijal u svom odgovarajućem ritmu.

Petra Brzović i Zivi Studio

Maja Obrovac Glišić

Petra Čutuk

Foto: Unsplash