U ovim turbulentnim danima kada je gotovo nemoguće umiriti misli, ugasiti zabrinutost, negirati strah i anksioznost, treba pronaći način kako ostati “glavom iznad površine”.

Realnost je neizvjesna i prilično zastrašujuća te svjedočimo potpuno razarajućim događajima ovih dana u Hrvatskoj. Kako bismo vam barem malo skrenuli misli i pažnju od svih vijesti o kojima trenutno čitate, odabrali smo nekoliko aplikacija koje nude metode opuštanja. Stoga, odvojite koju minute i posvetite se svom umu i unutarnjem miru.

Inscape

Originalno ova je aplikacija nastala kao nastavak ideje jednog studija za meditaciju u New Yorku koji različitim metodama svoje članove vodi u stanja opuštanja. Prema istom principu osmislili su aplikaciju u sklopu koje možete pronaći vodiče kroz meditaciju, glasovne seanse za spavanje, načine kako smanjiti stres te čak i glazbene playliste za opuštanje.

Smiling Mind

Mindfullness je cilj ove aplikacije. Razvili su je psiholozi i edukatori tenudi široku paletu programa za sve uzraste. Posebno ako se osjećate zabrinuto zbog koronavirusa ili se vaša djeca osjećaju pod stresom zbog poremećaja u njihovom svakodnevnom normalnom životu, ovo je aplikacija koja će imati rješenja za cijelu obitelj.

Insight Timer

Ova vam aplikacija pruža pristup u više od 30.000 vođenih seansi za svaku vrstu emocije. Nudi i opuštajuće glazbene pjesme, odjeljak za djecu i terapijske razgovore poput indijskog jogija Sadhgurua i psihoterapeuta Anthonyja DeMella. Mnoga slavna lica također dijele svoja iskustva.

My Life

Svaki put kada pokrenete aplikaciju, ona vas poziva da se izjasnite kako se osjećate; ispunjavate brzu anketu koja vas vodi do izbora meditacija prilagođenih vašim potrebama tog dana. Iznimno potrebno ovih dana.

Foto: Eli Defaria / Unsplash naslovna fotografija