Ako pamtite zlatnu eru supermodela, tada se sjećate i Helene Christensen koja je slovila za jednu od karizmatičnijih ljepotica iz tog doba.

I prošlo je tridesetak godina otkad je ova tamnoputa Dankinja, čudesno zelenih očiju, vladala modnim pistama i stranicama časopisa. Danas ova 51-godišnjakinja i dalje izgleda fantastično. Nakon manekenske karijere Helena se posvetila fotografiji kojom se i danas uspješno bavi, a svom je CV-u dodala i još nekoliko modnih projekata kojima smo oduševljeni. Prije koju godinu, s dizajnericom i sunarodnjakinjom Camillom Staerk pokrenula je lifestyle brend Stærk & Christensen koji svojim dizajnerskim uspješnicama jako lijepo kotira na njujorškoj sceni, gdje Helena danas i živi.

Brend je dosad ostvario različite dizajnerske suradnje poput plesne kolekcije za Anthropologie, linije nakita za Skagen, a osmislile su i kolekciju za dom za Revolution Precrafted. Osim što su obje iz Danske i znaju se preko dvadeset godina, obje su zaljubljenice u skandinavski dizajn.

Što se tiče Heleninih modnih suradnji, dvije u nizu su nam posebno zapele za oko. Naime, za brend No More Plastico osmislila je dizajnerske tenisice napravljene od ekoloških materijala koje izgledaju odlično. Suradnja koja je na američkom tržištu, gdje je i lansirana, privukla puno pažnje jest ona s dizajnericom Annie Bing. Njih su dvije upravo objavile minimalističnu kolekciju klasičnih modnih komada jer su upravo takvom stilu obje naklonjene. Inspirirana devedesetim godinama kolekcija sadrži jednostavne komade koji ‘traju vječno’.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Y A T A Y (@yatay)

 

Foto: Instagram, aninebing.com