Duo zalagasper, koji čine Zala Kralj i Gašper Šantl, već je neko vrijeme jedna od najhvaljenijih glazbenih priča u regiji, a nedavno su objavili svoju novu pjesmu, i to simbolično na Valentinovo.

Najčišći nježni indie-pop zvuk njihov je sada već prepoznatljiv znak koji nije izostao niti u pjesmi „love letter“. Ljubavno pismo u obliku pjesme bio je i način da proslave ljubavno-glazbeni odnos.

„Iako smo zajedno četiri godine, nismo nikad jedno drugom napisali ljubavno pismo. U pjesmi ‘love letter’ prisjećamo se onih prvih trenutaka kada je svaki dodir električan i svaki pogled pun emocija, te analiziramo kako su nas ti osjećaji doveli do sadašnjosti, kada naša veza predstavlja zaklon, stabilnost i nešto što jako cijenimo. Naš odnos je jako isprepleten s glazbom koju stvaramo, pa svoju ljubav doživljavamo kao umjetničko djelo koje nadopunjujemo i kojem se cijelo vrijeme divimo”, komentirali su za ovu priliku.

 

Nova pjesma već je oduševila vjerne obožavatelje ljubljanskog dua time što sadrži glavne elemente zbog kojih su se zaljubili u Zalu i Gašpera: Gašperov senzualni elektronski pop i Zalin nježan glas koji pleše na granici između pjevanja i pričanja priča. Popratni spot svoju je uobičajenu razigranost zamijenio smirenošću i zrelošću te tako pjesmi i njezinoj poruci dao prikladan vizual.

Novi singl naći će se i na istoimenom albumu čiji se izlazak očekuje krajem svibnja, a na kojemu će se naći i dosad predstavljene pjesme „origami“ i „xoxo“, ali i mnogo drugih glazbenih novosti koje duo planira otkriti u narednim mjesecima.

 

Inače, zalagasper su svoj singl prvijenac „valovi” objavili 2017. godine; pjesma je ubrzo postala iznimno popularna u njihovoj rodnoj Sloveniji, a nagrađena je i cijenjenim slovenskim priznanjem „Zlata piščal“ u kategoriji „Best Song of 2017“. Nakon objavljenog EP izdanja „Štiri”, glazbenu priču nastavili su pjesmom „come to me”, njihovim prvim singlom na engleskom jeziku. Duo je u veljači 2020. godine predstavio album „4″, na kojem se našla i „Sebi”, s kojom su 2019. godine sudjelovali na Izboru za pjesmu Eurovizije. Prošle smo ih godine premijerno mogli vidjeti u Zagrebu u sklopu Zagreb Design Weeka.

Foto: Urša Premik