Djeca s teškoćama u razvoju i osobe s intelektualnim teškoćama okupljene u humanitarnoj kampanji „UPLETIMO SE!“, u posljednjih su nekoliko mjeseci pokazali kako žele i mogu pomagati drugim potrebitim skupinama, te da imaju snagu oko sebe stvoriti zajednicu ljudi čija ljubav prema dobrim djelima nadilazi granice Lijepe Naše.

Članovi Udruge i Centra OZANA te Štrikeraj cafea, inspirirali su građane da svoje vrijeme provedu pletući i kukičajući vunene kvadrate kako bi od njih nastalo pregršt toplih deka za zagrebačke beskućnike i druge potrebite. U sklopu kampanje predstavljen je i simbol akcije, grandiozno vuneno božićno drvce ljubavi i zajedništva, visoko gotovo četiri metra, izrađeno upravo od dijela vunenih kvadrata pristiglih iz raznih dijelova Europe. Do sada su podijelili 50 deka sastavljenih od kvadrata koji su pristizali te ih uz pomoć volontera i dalje sastavljaju.

Na javnoj tribini održanoj tijekom kampanje stručnjaci se složili kako pletenje i kukičanje imaju niz pozitivnih učinaka za pojedinca i mogu ujediniti zajednicu te pomoći u nošenju sa stresnim situacijama.

Iz udruge poručuju da ne zaboravimo da smo svi međusobno povezani na mnogo različitih načina osim fizičkog kontakta i susreta. Zato su i odlučili nastaviti s akcijom UPLETIMO SE!

OZANA i Štrikeraj cafe pozivaju sve zainteresirane da i dalje pletu ili kukičaju kvadrate dimenzija 20×20 cm koji će se spajati u deke za potrebite diljem cijele Hrvatske! Sad je pravi trenutak da im se pridružite ako do sada već niste. Učinite dobro sebi i drugima.

Obzirom da su trgovine s potrebnim materijalima zatvorene kako ne bismo ostali bez vunica i pribora pobrinuo se UNITAS – hvala im na tome:

„Naša tvornica radi još uvijek iako su naše trgovine zatvorene. Pobrinuli smo se da svi koji pletenjem, heklanjem, vezom ili šivanjem žele popuniti svoje vrijeme u ovom nesretnom trenutku, mogu dobiti našu robu. Istu šaljemo kupcima putem Hrvatske pošte, kurirskom službom DPD ili osobnom dostavom.“       

Više o njihovim  proizvodima  može se vidjeti i na web stranici www.unitas.hr