Zoran Predin

Nakon uspješnog izdanja s Milom Kekinom (Hladno pivo), Shemso 69 (Brkovii), Branom Jakubovićem (Dubioza kolektiv) i Zoranom Markovićem Zonjom (The Books of Knjige), platforma R+ i ove subote priređuje novu MEZU!

Domaćin MEZE je Zoran Predin, a u goste mu dolaze Rambo Amadeus, Petar Janjatović, Boris Dežulović i Robert Tomić Zuber, kao R+ podrška.

Zoran Predin je pjevač, skladatelj, tekstopisac i kantautor iz kojeg je jedna od najplodnijih karijera na ovim prostorima i koja traje preko 40 godina. Odsvirao je više od dvije tisuće koncerata od Maribora do Sydneya, od Zagreba do Kaira, od Tešnja do Dublina. Indie rock, gypsy swing, jazzy šansona, kantautorske balade, filmska i glazba za kazalište su njegovi glazbeni žanrovi. Za sebe je jednom rekao da živi u kombiju, hrani se sa sendvičima s benzinskih stanica, filekima kolodvorskih restorana i gala večerama s predsjednicima država.

Gosti su mu jednako zanimljivih života i karijera.

“Svjetski mega car” Rambo Amadeus glazbenu karijeru započeo je 1979. godine u jazz-punk-bendu “Radioaktivni otpad”. Godine 1984. je s grupom “Egzodus” svirao u sarajevskom hotelu “Bristol” na otvaranju Olimpijskih igara. Rambo Amadeus je poznat po kritici turbofolka (skovao je naziv za taj glazbeni pravac!) i nacionalizma, te satiričnim tekstovima, od koji su ponekad neki teško razumljivi.

Rambo Amadeus

Petar Janjatović je srpski glazbeni novinar i rock kritičar. Prve kontakte s novinarstvom imao u gimnaziji kao suradnik emisije “Veče uz radio” Prvog programa Radio Beograda. Od 1976. godine je surađivao u brojnim novinama i časopisima poput: Zdravo, Džuboks, Ukus nestašnih, Start, Politikin Zabavnik, NIN, Vreme, a također je vodio i pripremao glazbene radio i TV emisije. Objavio je nekoliko knjiga o povijesti rock glazbe na području bivše Jugoslavije, a možda najpoznatije su mu “Ilustrovana YU Rock enciklopedija 1960-1997“ i „Ilustrovana Ex-YU Rock enciklopedija 1960-2000“.

Boris Dežulović je hrvatski novinar i pisac. Jedan od utemeljitelja Ferala, satiričnog podlistka Nedjeljne Dalmacije (od 1990. Slobodne Dalmacije), 1993. jedan od utemeljitelja samostalnog Feral Tribunea, koji je napustio 1999., kada je postao kolumnist Globusa. U književnosti se javio romanima “Christkind” (2003), o čovjeku koji dolazi iz budućnosti u austrijsku provinciju 1897. kako bi ubio dijete A. Hitlera, “Jebo sad hiljadu dolara” (2005), o ratu u BiH, te “Pjesme iz Lore” (2003), o duhovnoj pustoši naraštaja koji je iz rata izišao pun mržnje i gnjeva. Objavio i zbirku priča “Poglavnikova bakterija” (2007) te zbirke kolumni “Ugovor s đavlom” (2008), “Crveno i crno” (2010) i “Zločin i kazna” (2010). Redoviti je kolumnist u hrvatskim, bosansko-hercegovačkim, slovenskim i srpskim medijima.

Ovo zanimljivo društvo možete gledati u live stream MEZI ove subote, 18. travnja 2020. u 20:30 sati na R+ platformi.

Priključite se klikom na Facebook stranicu i/ili www.rplus.video.