Najbolja temperatura za spavanje je od 16 do 21 stupanj. Ovih dana smo daleko od toga, pa vam donosimo nekoliko savjeta za lakši san.

Ljeti tokom dana još nekako podnosimo vrućine, osobito jer većina vas vjerojatno provodi vrijeme u klimatiziranim prostorijama. No, što je s noću? Ako ne volite spavati s upaljenom klimom, pretpostavljamo da se ovih dana mučite dobro naspavati. Evo kako si možete olakšati situaciju.

Zatvarajte prozore – tokom dana prozore i vrata od balkona držite zatvorenima. Iako vam se čini da vam ovako doputuje koji povjetarac, odmažete si. Vrućina će samo dodatno ugrijati prostor i navečer kada legnete će vam biti puno teže. Prozračite prostor rano ujutro ili noću, kada temperatura padne.

Hladite zglobove i vrat – možete si pomoći s hladnim oblozima. Ako ih smjestite na vrat ili zglobove ruku, zavarat ćete tijelo da mu je hladnije. Nemojte se ovime služiti predugo, nego recimo par puta na dan ili jednostavno – prije spavanja. Ili se naprosto istuširajte hladnijom vodom – to će sigurno spustiti temperaturu tijela.

Razmislite o svojoj posteljini – kvalitetna posteljina ključ je svakog sna, osobito ljeti. Uložite u pamučnu posteljinu visoke kvalitete. Isto vrijedi i za odjeću u kojoj spavate. Možete se poslužiti i ovim trikom – prije spavanja stavite posteljinu na nekoliko minuta u hladnjak, naravno ako to možete izvesti.

Foto: Instagram @audriestorme