Sigurno su mnogi od vas čuli za kriotretmane koji se služe hladnoćom kako bi stimulirali mikrocirkulaciju, smanjili upale i naotečenost, u isto vrijeme potičući regeneraciju kože

Ovu DIY verziju često ćete čuti kao preporuku jer se mnogi zaklinju u njezinu učinkovitost za buđenje kože u tri laka koraka. Sve što trebate jesu kocka leda, vaš uobičajeni čistač, serum i hidratantna krema. 

KORAK 1: Čišćenje

Očistite lice svojim omiljenim čistačem. Predlažemo proizvode koji čak idu i korak dalje od samog čišćenja kože, poput onih s piling kiselinama, koji kožu ostavljaju i slobodnom od raznih blokatora, poput odumrlih stanica kože. Druga je opcija i losion piling, poput (1) Biologique Recherche Lotion P50 koji svakodnevno uklanja odumrle stanice kože i nečistoću (383 kn).

KORAK 2: Njega

Nanesite svoj omiljeni serum i umasirajte ga u kožu, počevši na vratu i prema gore. Novitet na tržištu koji bi se i vama mogao svidjeti jest (2) YSL Serum Night Reboot (728 kn) iz prve skincare linije ove kuće ili popularni i omiljeni (3) Elastine kuće Biologique Recherche (548 kn).

KORAK 3: Chill

Napokon je stiglo vrijeme za chill! Uzmite kocku leda te je zamotajte u krpicu na način da samo jedna ploha bude slobodna. Pričekajte 2-3 minute kako biste izbjegli da se led lijepi za kožu prije nego što počnete kliziti ledom po koži, s posebnim naglaskom na područje oko očiju. Trljajte ga o kožu kružnim pokretima 2-3 minute, a zatim ručnikom osušite lice i nanesite dnevnu ili noćnu hidratantnu kremu. Ili, još bolje, finiširajte maskom za lice poput Eucerin Hyaluron-Filler maske za intenzivnu hidrataciju (58,90 kn).

NARUČITE: Ako DIY ipak nije vaš stil, predlažemo Foreo UFO sonični uređaj za ubrzano djelovanje maske za lice koji osim što blago masira lice, posvjetljuje kožu lica, grijanjem otvara pore, a ujedno ima i opciju hlađenja kože lica, čime pomaže u regeneraciji kože i u smanjivanju oticanja (1.499 kn)

Fotografija: Ethan Sykes, PR