U prostorima robne kuće Nama u Zagrebu danas se otvara dugoočekivana Godišnja izložba ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata za 2023. godinu. Ova prestižna izložba, organizirana od strane Udruženja hrvatskih arhitekata (UHA), predstavlja vrhunac domaće arhitektonske scene, okupljajući najznačajnija imena struke i promovirajući najuspješnije projekte protekle godine.

Nagrade koje dodjeljuje UHA prepoznate su kao najvažnija strukovna priznanja u zemlji, a one odaju počast izvrsnosti u nekoliko kategorija, uključujući stambenu gradnju, oblikovanje interijera te znanstveni i teorijski rad. Godišnja izložba ostvarenja, iz koje se biraju dobitnici nagrada, predstavlja pregled najistaknutijih realizacija i projekata u domaćoj arhitekturi.

Ove godine na izložbu je prijavljeno ukupno 67 radova, od čega 58 ostvarenja i devet publicističkih i nakladničkih radova. Stručni žiri, sastavljen od uglednih imena u arhitektonskoj struci poput Vjekoslava Gašparovića, Ane Boljar, Vedada Islambegovića, Janija Mardešića, Ive Martinis, Marina Mikelića, Helene Paver Njirić, Tomislava Solde i Ane Šverko, imao je težak zadatak odabrati najbolje među prijavljenim radovima.

Izložba na drugom katu robne kuće Nama nudi jedinstveni prostorni kontekst za prikazivanje najnovijih postignuća hrvatske arhitekture. Posjetitelji će imati priliku vidjeti raznolike projekte koji pokazuju domišljatost, vještinu i posvećenost hrvatskih arhitekata.

Nagrade će se dodijeliti za najuspješnije realizacije i projekte iz protekle godine, prepoznajući izvrsnost i doprinos arhitektonskoj struci. Ovo događanje idealna je prilika za ljubitelje arhitekture da istraže kreativnost i inovativnost domaće arhitektonske scene.

Otvorenje izložbe i dodjela nagrada predviđena je za večeras, a izložba ostaje otvorena sve do 15. lipnja u prostorima robne kuće Nama u Zagrebu (Ilica 6). Više pronađite na linku.

Foto: Decker+Kutić, Udruženja hrvatskih arhitekata