Nakon 50 godina visoku modu napušta Jean Paul Gaultier

Jean Paul Gaultier sljedeći će se tjedan pokloniti na svojoj posljednjoj reviji visoke mode, no to nije kraj njegovoj karijeri.

Dizajner koji je itekako znao napraviti party na modnih pisti – party prepun korzeta, perja, leptira, šešira i mornarskih pruga, objavio je na svom Twitteru da napušta svijet haute couturea. I samo objavu Jean Paul Gaultier napravio je na svoj zabavan način, naime snimio se kako razgovara na mobitel i objašnjava zašto će njegova posljednja revija biti najbolji party sezone. Na samom kraju videa otkrio je kako ovo ne znači veliki kraj, već će predstaviti novi koncept.

Što reći o Jean Paul Gaultieru, dizajneru koji već 50 godina neiscrpno na pistu donosi potpuno neočekivane i nevjerojatno maštovite kreacije, pravoj umjetničkoj duši svjetske modne scene? Dizajneru kojeg najbolje poznajemo po njegovim legendarnim korzetima, obožavateljicama poput Madonne, koja je za njega nosila reviju u toplesu 1992. godine, i Dite Von Teese? Brendu koji postoji od 1976.? Možemo samo reći da se veselimo svemu novome što je isplanirao ovaj 67-godišnji kreativac.

Foto: Getty Images