Jean Paul Gaultier sljedeći će se tjedan pokloniti na svojoj posljednjoj reviji visoke mode, no to nije kraj njegovoj karijeri.

Dizajner koji je itekako znao napraviti party na modnih pisti – party prepun korzeta, perja, leptira, šešira i mornarskih pruga, objavio je na svom Twitteru da napušta svijet haute couturea. I samo objavu Jean Paul Gaultier napravio je na svoj zabavan način, naime snimio se kako razgovara na mobitel i objašnjava zašto će njegova posljednja revija biti najbolji party sezone. Na samom kraju videa otkrio je kako ovo ne znači veliki kraj, već će predstaviti novi koncept.

Što reći o Jean Paul Gaultieru, dizajneru koji već 50 godina neiscrpno na pistu donosi potpuno neočekivane i nevjerojatno maštovite kreacije, pravoj umjetničkoj duši svjetske modne scene? Dizajneru kojeg najbolje poznajemo po njegovim legendarnim korzetima, obožavateljicama poput Madonne, koja je za njega nosila reviju u toplesu 1992. godine, i Dite Von Teese? Brendu koji postoji od 1976.? Možemo samo reći da se veselimo svemu novome što je isplanirao ovaj 67-godišnji kreativac.

Foto: Getty Images