Nakit nije samo modni dodatak, on ostavlja prvi dojam i priča priču o vama i tko uistinu jeste. Nakit je postao važan detalj u kombinaciji svake žene

Nakit koji nosite trebao bi imati priču, tako je osobnije, zanimljivije i originalnije. Zato preskočite ponudu high street brendova i pronađite onaj nakit koji odgovara samo vama, ili je napravljen za vas, po vašem ukusu. U svakom slučaju, ovaj modni dodatak zaslužuje posebnu pažnju jer ono što nosite šalje poruku o vašem karakteru i stilu.

Na domaćoj sceni stalno svjedočimo o pojavi novih brendova, najčešće naklonjeni jednostavnom i konceptualnom dizajnu, dizajneri nakita niču iz sezone u sezonu. No, ako volite provjerena imena, nakit koji garantira lijep izgled i činjenicu da ćete ga nositi u brojnim prigodama, dnevnim i večernjim, imamo četiri poznata imena za vas.

Little Wonder

Selma Štrkljević Mravak živi u Splitu gdje sa svojim prijateljicama stoji i iza concept storea Krug. Njezin Little Wonder davno je postao poznat u hrvatskim krugovima, a Selma iz kolekcije u kolekciju predstavlja impozantniji i svježiji dizajn. Little Wonder oduševit će vas svojim prstenima, ali i naušnicama. Ovaj nakit možete nositi u nizu, a Selma osobito posebnu pažnju posvećuje izradi i trajnosti svog rada. Ona kreira želeći da taj komad nakit bude dio vas i da ga obožavate nositi stalno i svugdje.

Foto: Instagram @littlewonder

Mammii

Dizajnerica nakita Maja Miletić u sebi nosi takvu pedantnost i fascinaciju nakitom i isto primjenjuje u svojoj izradi. Njoj je svaki komad nakita svojevrsno umjetničko djelo, a nadahnjuju je umjetnici i svjetski lideri u ovom segmentu. Mammii Jewellery nakit dominantan je i osebujan, a svaki ima priču o nastanku te razlog zašto točno izgleda onako kako izgleda. Maja je pravi virtuoz u stvaranju ovih jedinstvenih komada.

Foto: Instagram (@mammiistudio)

The All

Cure iz The All studija, Jelena Malenica i Tea Momčilović, jako su brzo postaje poznate među Hrvaticama. Jednostavnost njihovog nakita učinila ga je poželjnim, lakim za kombiniranje i nošenje. The All se bazira na mesingu, jako otpornom materijalu lakom za oblikovanje, a obuhvaća prstene, narukvice, ogrlice i naušnice. Geometrijski oblici i nepravilnost njihovi su osnovni elementi, a The All dolazi i u srebru. Njihova posljednja kampanja pokazala je koliko cure imaju ozbiljne planove u daljnjem razvitku svog brenda.

Foto: Instagram (@the_all_studio)

Mirta Jewelry

Želite li zaručnički prsten s hrvatskim potpisom, oduševit će vas što radi Andrea za svoj Mirta Jewelry. Minimalna, decentna i posvećena dragom kamenju, Andrejini prsteni san su snova. Ova dizajnerica dala je novo značenje riječi minimal jer njezin nakit je uistinu poseban. Andrea voli ponavljati oblike, a uz tanje komade nakita povremeno izbaci i one dominantnije. U svakom slučaju voli da je kamen u centru dizajna, ali nenametljiv i kao nastavak na priču. Njezin rad na svjetskoj je razini, vizualno i po kvaliteti.

Foto: Instagram (@mirtajewelry)