Sigurno vas nije zaobišla vijest kako je najveća globalna kompanija za streaming glazbe Spotify od danas, 15. srpnja, dostupna hrvatskom tržištu.

I to je doista lijepa vijest jer moramo priznati kako je danas nemoguće izbjeći streaming servise uz koje slušanje glazbe postaje jednostavno iskustvo dostupno putem mobitela, ali i drugi prenosivih uređaja. Čini se kako je razlog širenja kompanije Spotify, ni manje niti više nego, globalna virusna pandemija. Naime, početkom ove godine kompanija sa sjedištem u Švedskoj doživjela je snažan rast te su odlučili svoje usluge ponuditi na čak 13 novih tržišta. Osim Hrvatske, tu su još Albanija, Kosovo, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Srbija, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Rusija, Bjelorusija, Kazahstan, Moldavija i Ukrajina. Za Spotify to znači sveukupno 92 tržišta u svijetu, a krajem prošle godine prestigli su i Apple po količini korisnika koji streamaju glazbu putem ove platforme.

Cijena mjesečne pretplate za slušanje glazbe putem Spotify platforme kreće se od 5,99 eura za jednog korisnika, zatim za dvoje iznosi 7,99 eura mjesečno, a dostupan je i obiteljski paket za šestero ljudi koji iznosi 9,99 eura. Ako još niste sigurni želite li ovu uslugu, možete isprobati besplatni probni period od mjesec dana. Osim inozemnih izvođača, moći ćete birati i hrvatsku glazbu te slušati i različite podcastove.