Iako vam okoloočna krema može zvučati kao nešto što koriste samo “stariji ljudi”, vjerujte nam kada kažemo da biste je trebali početi koristiti već u srednjim 20-ima

Područje oko očiju je najtanje, jako je krhko i delikatno te gubi hidrataciju brže nego ijedan drugi dio kože na tijelu ili licu. A znamo da dehidracija dovodi i do ubrzanog starenja i prvih znakova istog – najčešće u obliku bora. I ne, koliko god vaša krema za lice bila hidratantna, ne možete je koristiti i kao okoloočnu kremu koja je namijenjena potpuno drukčijoj koži – s posebnom formulom koja je anti-age i dovoljno hidratantna za ovako tanku i osjetljivu kožu. No, postoji i poseban način nanošenja kremice na okoloočno područje.

Izaberite proizvod
Okoloočnu kremu bi trebali birati ovisno o tome u kakvom vam je stanju koža. Ako već imate vidljive borice birajte proizvode koji sadrže retinol i peptide, za tamne podočnjake sastojke koji će posvijetliti to područje (niacinamid), a za podbuhlost birajte kofein koji će vam potaknuti cirkulaciju.

Operite ruke
Najbolji način da nanesete okoloočnu kremu je prstima, pa naravno morate pravilno oprati ruke kako ne bi raznosili bakterije oko ovog delikatnog područja. Također, zbog svježe opranih ruku sastojci iz kremice će bolje penetrirati u kožu, dok nema smetnji kao što su prašina ili ulja.

Koristite pravilnu količinu
Svaki proizvod je za sebe, no obično je pola, do jedne pumpice proizvoda za jedno oko sasvim dovoljna. Ako dolazi u posudici, pola zrna graška po oku bit će vam dovoljno. Čak i ako vam se čini da nije dovoljno, imajte na umu da su okoloočne kreme puno više koncentrirane sastojcima nego ostatak vašeg skincarea.

Pravilno je nanesite
Stavite malo kreme na vaš dlan pa umačite prst u nju, raspoređujući u točkama kremu na okoloočno područje. Krenite je nanositi tapkajući od donjeg unutarnjeg dijela oka prema van, pa tapkajući sve do ispod obrva i po kapku, izbjegavajući par milimetara do trepavica budući da će se krema sama rasporediti kako se topi i upija na licu. Bitno je da nježno utapkavate, a ne razvlačite kožu jer od razvlačenja nastaju bore i pucaju kapilarice. Preporuka je da za nanošenje koristite srednji prst koji će vam dati minimalan pritisak na ovo osjetljivo okoloočno područje.

Naučite kada je koristiti
Iako se većina okoloočnih kremica koristi ujutro i navečer, najviše efekta imat će ako ste konzistentni. Ako ju želite nanijeti samo jednom dnevno, neka to bude večer kada vaša koža prirodno ulazi u regenerativno stanje, u kojem mu kremica daje samo ekstra njegu i boost zbog sastojaka koje ima.

Fotografija: Jessica Delp