Crveni ruž za usne apsolutni je klasik i must-have za svaku ženu bez obzira na njezine godine ili osobni stil. Sjajan je izbor jer njime možete postići to da izgledate elegantno i glamurozno u svakoj prilici, a s obzirom da postoji u nebrojeno mnogo nijansi, dobro pristaje svima

Ipak, jedina mana crvenog ruža za usne je to što ne podnosi pogreške, i zna biti zahtjevan za nanošenje. Ako želite izbjeći katastrofu, pridržavajte se ovih jednostavnih pravila.

Kako se crveni ruž ne bi razlio izvan granica usana, oko njih nanesite sloj korektora. Potom iscrtajte rubove usana olovkom za usne. Vodite računa o tome da ste izabrali olovku koja je u nijansi ruža ili u vašoj prirodnoj nijansi usana kako ne biste imali različite boje na usnama. Potom nanesite i ruž četkicom.

Često crveni ruž može biti uzrok prave beauty katastrofe – kada se preslika na zube. Da biste to izbjegli, nakon što nanesete ruž, stavite prst između usana, njih lagano skupite pa izvucite prst. Na taj način skinut ćete višak ruža s usana a pritom nećete pokvariti make-up. 

rihanna fenty

Za dnevne varijante, kada je svjetlost jača, izaberite svjetliju i prirodniju crvenu, a za večernje izlaske bolji izbor su intenzivne nijanse koje će dodatno istaknuti usne. Ako nemate punije usne, izbjegavajte tamnocrvene nijanse, jer one ih mogu vizualno istanjiti.

Što se tiče ostatka make-upa, pazite da on bude jednostavan i usklađen. Iako crveni ruž sjajno pristaje i uz naglašene oči, najbolje je da takve kombinacije ostavite za svečane događaje i večernje izlaske, jer u suprotnom riskirate prenaglašeni izgled. Ako želite ‘omekšati’ ruž i dati mu notu topline, preko njega nanesite sloj zlatnog sjaja za usne. Za dramatičan, hladniji look premažite ga ružičastim sjajilom.

Fotografije: Francois Durand, Kristy Sparow/Getty Images