Macy’s i Bloomingdale’s neće samo biti prve robne kuće u SAD-u koje neće prodavati krzno, već i prve robne kuće koje će ‘fur free’ pokret aplicirati na proces između dizajna luksuznog komada do njegove prodaje.

Nakon velikih modnih imena poput Guccija, Prade, Michaela Korsa i Miu Miu, i robne kuće sada se pridružuju ‘fur free’ pokretu. Tako su Macy’s i Bloomingdale’s najavili da će do rujna 2020. godine prestati prodavati odjevne komade od krzna. Iako se možda čini dugo, to je vrlo kratko vrijeme za prilagoditi se ovom ‘cruelty free’ trendu koji polako usvaja svaki utjecajni modni brend. Obje robne kuće taj će prostor ubuduće namijeniti visoko kvalitetnim brendovima, kao i odjevnim komadima od umjetnog krzna.

Posljednji put kada se dogodilo da robna kuća u SAD-u zabrani krzno bilo je prije 10 godina, a radilo se o kući JCPenney. Za razliku od toga, primjerice britanski Selfridge’s, ne prodaje krzno još od 2005. godine. Čini se da su promjene u pravom smjeru i dalje aktualne, veselimo se novim imenima koja će se pridružiti ovom pokretu!

Foto: Getty Images