Ovo je bio jedan od upečatljivijih haute couture tjedana u Parizu koji je na prijestolje vratio raskoš, kompleksnost haute couture haljina i samu modu općenito.

Unatoč toplinskom valu diljem Europe Pariz se ‘kupao’ u divnom, raskošnom i magičnom coutureu. Ova magija odvila se zahvaljujući najprestižnijim imenima, od apsolutno genijalne Clare Waight Keller za Givenchy, nevjerojatnog Valentina, uvijek briljantnog Schiaparellija i jedinstvenog Giambattiste Valli. Može se slobodno reći kako je haute couture za jesen/zimu 2019./2020. pomeo pret a porter.

U prvim redovima sjedili su samo ozbiljni modni starosjedioci, kao i poznata lica zabavne industrije u svojim najboljim izdanjima. Pryanka Chopra stigla je na reviju Diora, Celine Dion vladala je svojim pojavama, a bili su tu i mnogi drugi poput Olivie Palermo, Anne Wintour, Margot Robbie te poznatih francuskih glumica. No, svi oni pali su u drugi plan – Parizom je vladala visoka moda.

Dok je Christian Dior pistu zaveo u crnu svojim dugim čipkastim i slojevitim haljinama, Armani Prive ostao je vjeran svom identitetu. Valentino je osvajao predimenzioniranim siluetama, Schiaparelli bojama, Chanel tradicijom i ambijentom, a Givenchy kreacije u nadolazeće će vrijeme zasigurno preplaviti crvene tepihe. Najljepši lookovi haute couture tjedna čekaju vas u galeriji.

Foto: Getty Images