Ako želite s nečim oduševiti prijatelje ili obitelj kad vam sljedeći put dođu na rčak ili večeru, s ovim cheesecakeom nećete pogriješiti, a sad je još za njega i idealno vrijeme. Pronašli smo odličan recept za cheesecake od šumskog voća!

Sastojci

  • 220 g mljevenih petit beurre keksa
  • 150 g maslaca
  • 2 velike žlice meda
  • 500 g krem namaza od sira
  • 3 dl vrhnja za šlag
  • 160 g šećera u prahu
  • sok od pola limuna
  • 2 vrećice želatine
  • 450 g šumskog voća
  • 4 velike žlice šećera
  • 2 paketića vanilin šećer Dolcela
  • 1 dl vode

Cheesecake podloga

Maslac otopiti i pomiješati s keksima i medom. Utisnuti u kalup i izravnati, tako da izgleda kao biskvit.

Krema od sira

Krem namaz od sira i šećer u prahu dobro izraditi. Dodati izrađeno vrhnje za šlag, sok od limuna i otopljenu jednu vrećicu želatine. Kremu staviti na podlogu od keksa i lijepo poravnati. Staviti u hladnjak kako bi se krema stisnula, najbolje 2-3 sata.

Preljev od šumskog voća

Šumsko voće, šećer, vanilin šećer i vodu staviti na nižu temperaturu tako da zakuha na par minuta kako bi voće otpustilo sok. Skloniti sa štednjaka te pažljivo umiješati jednu vrećicu želatine. Ostaviti oko pola sata hladiti na sobnoj temperaturi. Kad se ohladilo, pažljivo nanositi preljev preko kreme od sira. Nakon što je i preljev nanesen, kolač ide na hlađenje, najbolje preko noći.

Dobar tek!

Fotografija: Guliver/Stockfood