Jedan odličan Twitter thread ističe najbolje, najkorisnije web stranice za koje nikada niste čuli. Oduševio nas je

Sad je jako in ismijavati i napadati Twitter kao i njegovog novog, pomalo nestabilnog vlasnika, no također je nemoguće zanijekati da, ako se možete probiti kroz buku i besmislice, platforma također proizvodi neke apsolutne dragulje. Nedavno smo naletjeli na jedan od njih. 

Jezgrovita i krajnje korisna objava korisnika @G_S_Bhogal donosi popis web-mjesta koja mogu učiniti sve, od toga da će popraviti svaki vaš loš tekst, do toga da vam kažu što kuhati za večeru bez potrebe da trčite u trgovinu. Barem pola popisa smo počeli koristiti odmah. Možda će vam njegovi prijedlozi biti jednako korisni. 

  1. Dictation.io. “Pisanje može biti naporno, posebno kada ste u pokretu. Ali Dictation.io vam omogućuje sastavljanje poruka u Google Chromeu jednostavnim govorom, a brži je i točniji od ljudskog tipkača.” Isprobali smo hrvatski i premašio je naša očekivanja. 
  2. Excelformulabot.com. “Ušteda vremena za kvantitativno sklonije: Zaboravili ste Excel formulu? Jednostavno recite ExcelFormulaBotu jednostavnim jezikom što želite učiniti, a on će vam reći formulu za to.”
  3. Consensus.app. “Evo jednog ako vas više zanima učenje nego pobjeda u svađi. Google je cool i sve to, ali ima tendenciju da daje prednost popularnim odgovorima u odnosu na točne. Consensus.app koristi AI za pronalaženje odgovora temeljenih na dokazima iz najnovijih akademskih istraživanja.”
  4. 10minutemail.com. “Također počinjem koristiti ovu: Sve češće morate dati adresu e-pošte da biste pristupili web stranicama ili se prijavili za usluge. To često dovodi do toga da vaš inbox bude spamiran. 10minutemail vam omogućuje stvaranje privremene adrese e-pošte kako biste mogli zadržati svoju glavnu sigurnom.”
  5. Kialo.com. Bhogal također preporučuje još jedan alat za izbijanje vašeg informacijskog mjehura: “Na mreži, lako je ostati zarobljen u eho-komorama istomišljenika u kojima vaša uvjerenja nikada nisu dovedena u pitanje. Kialo predstavlja potpuniji pogled na stvarnost pokazujući vam najbolje argumente s obje strane rasprave.”
  6. Pdfdrive.com. “Ova ima potencijal za zlouporabu (osim ako ne želimo samo knjige koje su napisali bogati ljudi, autori moraju biti plaćeni), ali zvuči korisno za lociranje knjiga u Creative Commons: pdf tražilica koja vam omogućuje preuzimanje i čitanje preko 80 milijuna knjiga besplatno.”
  7. Tinywow.com. “TinyWow je online toolbox koji vam omogućuje da radite stotine stvari sa svojim datotekama, kao što je uređivanje PDF-ova, pretvaranje videa u GIF-ove i uklanjanje pozadine sa slika.”
  8. Myfridgefood.com. “Jako mi se sviđa ideja koja stoji iza ove stranice. Ako ne možete odlučiti što biste jeli, samo obavijestite MyFridgeFood što imate u hladnjaku i on će vam reći koja jela možete napraviti i kako ih možete napraviti. Sjajan način za otkrivanje novih recepata”, kaže.
  9. Hemingwayapp.com.” Iako ne bih rekao da je jednostavna proza prava za svaki tekst, ovu stranicu već koristim za projekte u kojima klijenti žele lako probavljiv sadržaj. Radi super. Većina nas koristi više riječi nego što je potrebno. Skratite višak iz svog teksta pomoću ovog AI copyeditora. Samo zalijepite svoj tekst na stranicu i robot će vam pokazati kako se svaka rečenica može poboljšati.” Naravno ovo funkcionira samo na engleskom jeziku.