Svi koji ju imaju složit će se da tanka kosa može biti jako zahtjevna. Ipak, ovaj tip kose je češći nego što mislimo, čak i u celebrity svijetu. Napravili smo popis frizura koje će svima s tankom kosom olakšati njeno stiliziranje i pružiti dovoljan volumen

Tanka kosa predstavlja izazov jer ju je teško zadržati na mjestu bez da – padne. Nježna i uglavnom ravna ili valovita vlas ima tendenciju spustiti se prema tjemenu i pritom dati onaj „spljošteni“ look koji uglavnom želimo izbjeći. Osim ispravnog reza i održavanja vrhova, tanka kosa zahtijeva korištenje proizvoda za stiliziranje koji će joj pomoći podići je od tjemena. Za takav rezultat često se preporuča mousse koji se na vlažnu kosu nanosi od korijena do sredine kose, a nakon feniranja se može koristiti i sprej za volumen koji će dati završni touch i osigurati da frizura potraje. Evo nekoliko trendi frizura koje će stajati svima s tankom kosom!

Kratki bob sa šiškama

Jako chic i trendi frizura! Šiške u kombinaciji s kratkim, valovitim bobom čine odličan izbor za sve s tankom kosom. Ovakve šiške uokvirit će lice i dati dodatnu dimenziju, a ravna dužina do ispod uha osigurava potreban volumen i oblik.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Taylor LaShae (@taylorlashae)

Oštar i ravan bob

Ravan rez i sleek frizura odgovaraju tankoj kosi, samo je važno pravilno je stilizirati. Feniranje okruglom četkom, tretiranje kose peglom i proizvodi za sjaj dat će onaj savršeno ravni i zaglađeni look.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by January Jones (@januaryjones)

Pixie cut

Kratka frizura laka je za održavanje i daje određenu gustoću tankim uvojcima, stvarajući tako izgled punije kose bez previše truda. Da, ovo je velik korak, ali mnogima se isplatio. Sjetimo se samo Halle Berry, Zoe Kravitz ili Charlize Theron.

frizure

Fudbalerka

Ova retro frizura koja je odnedavno ponovno popularna izvrsno stoji na tankoj kosi jer joj neravni, razbarušeni vrhovi daju pokret i teksturu, stvarajući tako iluzija da je kosa gušća nego što je. Tu su i šiške koje balansiraju neukrotive vrhove te uokviruju lice.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by N. (@nikaturkovic)

Duboki razdjeljak

Jednostavan trik za dobivanje volumena je – prebacivanje jednog dijela kose na drugu stranu. Na taj način odvlači se pozornost s tanjeg dijela te se kreira iluzija punije kose. Ovo je posebice dobar trik kada je frizura valovita i čest je izbor na red carpetu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jessica Alba (@jessicaalba)

Tekstura

Tekstura pomaže pri punoći kose te sprječavanju njenog spuštanja. Ovaj pomalo neuredan look dobiva se uz pomoć spreja za naglasak teksture i gužvanja kose, a dobro stoji na različitim dužinama.

frizure

Slojeviti valovi za dugu kosu

Nježna i tanka kosa u dugoj verziji dobro izgleda kada je pomalo valovita i pritom podignuta kod korijena. Svoju dugu i tanku kosu vole mnoge slavne žene, primjerice Gwyneth Paltrow ili Camille Charriere.

 

Foto: Tim Mosenfelder/ Frazer Harrison/ Matt Winkelmeyer/Getty Images /Instagram