Nakon vremena pandemije u kojem nije bilo previše prilika za uređivanje, stiže još jedan beauty trend koji će u prvi plan ponovno staviti glamuroznu kosu koja je vidljivo tretirana i njegovana

Teška srca prenosimo da onaj ležerni pristup i tek sam se probudila izgled sada zamjenjuje nešto zahtjevniji look. Vjerojatno ste već više puta na društvenim mrežama naišli na one snimke koje prikazuju ultra sjajnu kosu koja kretanjem na svjetlosti izgleda poput svjetlucavog vodopada. Riječ je o sve popularnijoj „tekućoj kosi“ koju obožavaju i Kim Kardashian, Zendaya, Dua Lipa, Megan Fox i Ciara.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Chris Appleton (@chrisappleton1)

Ovaj sleek salonski izgled kose prema navedenim zvjezdanim primjerima možda najbolje dolazi do izražaja na jako dugoj kosi, ali nije rezerviran samo za duge uvojke. Zdrava i njegovana kosa koja blista izgledat će odlično na svim dužinama, posebice na strogom bobu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lucy Hale (@lucyhale)

Održavanje sjaja

Ovakva svilena kosa idealan je izbor za one koji se žele osjećati sređeno, a postiže se tretmanima poput keratinskog koji zaglađuje kosu na više tjedana ili čak mjeseci. Osim keratina, tu su i alati poput pegle koji će pomoći u ravnanju vlasi, ali važno je pritom dostatno i pravilno zaštititi kosu od topline. Za završni sjaj tu su namjenski proizvodi poput spreja ili ulja koji će osigurati da ova glossy frizura ostane netaknuta. Evo nekoliko prijedloga!

ulje za kosu
Gisou Honey Infused Hair Oil, $87
ulje za kosu
Kerastase Elixir Ultime L’huile Originale suho ulje za sve tipove kose, 225 kn
ulje za kosu
Macadamia Healing Oil Spray, 172 kn

 

ulje za kosu
Leonor Greyl ulje za kosu, 279 kn
ulje za kosu
Philip B Rejuvenating Oil, 300 kn
sprej za kosu
Keune Care Lumi Coat, 175 kn

Foto: Vittorio Zunino Celotto/Getty/Instagram/Keune/Opposite/Parfumerija Lana/Douglas/Notino/Gisou